Futbalisti Fortuna ligy si zvolili najlepšieho hráča: Kto ovládol anketu?

Najlepšími hráčmi najvyšších slovenských futbalových súťaží mužov a žien sú na základe hlasovania futbalistov a futbalistiek týchto líg ...
  • Zdroj: TASR/Pavel Neubauer

Najlepšími hráčmi najvyšších slovenských futbalových súťaží mužov a žien sú na základe hlasovania futbalistov a futbalistiek týchto líg Vladimír Weiss z ŠK Slovan Bratislava a Andrea Bogorová zo Spartaka Myjava.

FOTOGALÉRIA: Hlasovanie - ÚFP

Weiss triumfoval v ankete pred Róbertom Polievkom z Dukly Banská Bystrica a Nikolom Krstovičom z Dunajskej Stredy. Bogorová zvíťazila pred Sárou Strakovou z Trenčína a Darinou Hrúzikovou z Ružomberka. Informáciu priniesla Únia futbalových profesionálov (ÚFP) prostredníctvom tlačovej správy.

"Rozhodli sme sa zorganizovať toto hlasovanie, pretože pre nás sú názory hráčov a hráčok najdôležitejšie. V zahraničí sa podobné ankety tešia veľkému záujmu a prikladá sa im náležitá vážnosť. Verím, že aj na Slovensku týmto začíname tradíciu, ktorá bude dlhodobo pokračovať. Veľmi ma teší veľký záujem medzi hráčmi a hráčkami. Do mužského hlasovania sa zapojilo 209 futbalistov zo všetkých klubov Fortuna ligy, v ženskej ankete odovzdalo hlas 166 futbalistiek zo všetkých družstiev Demišport ligy. Vďaka tomu má ocenenie pre víťazov a víťazky naozaj mimoriadnu váhu," uviedol prezident ÚFP Ján Mucha.

V najlepšej zostave sezóny mužskej FL podľa hráčov je v bránke Samuel Petráš (FC DAC 1904 Dunajská Streda), v obrane Guram Kašia (ŠK Slovan Bratislava), Spyridon Risvanis (FC DAC 1904 Dunajská Streda) a Alexander Mojžiš (MFK Ružomberok). Medzi stredopoliarmi získali najviac hlasov Jaba Kankava, Juraj Kucka, Vladimír Weiss (všetci ŠK Slovan Bratislava) a Miroslav Káčer (FC DAC 1904 Dunajská Streda). V útoku sú Nikola Krstovič (FC DAC 1904 Dunajská Streda), Róbert Polievka (MFK Dukla Banská Bystrica) a Aleksandar Čavrič (ŠK Slovan Bratislava). Ceny si hráči prevezmú už v sobotu, keď je naplánované posledné 10. kolo nadstavbovej časti najvyššej domácej futbalovej súťaže.

Medzi ženami sú v ideálnej jedenástke brankárka Natália Čermáková (Spartak Myjava), obrankyne Viktória Čeriová (FC Spartak Trnava), Sára Kršiakovová (Spartaka Myjava) a Tereza Mrocková (ŠK Slovan Bratislava), stredopoliarky Patrícia Mudráková (FC Spartak Trnava), Ella Glatzová (Spartak Myjava) a Aneta Surová (ŠK Slovan Bratislava). Medzi útočníčkami najviac hlasov získali Laura Retkesová, Andrea Bogorová (obe Spartak Myjava), Jana Maslová (MFK Ružomberok) a Sofia Anna Škerdová (ŠK Slovan Bratislava).

"Gratulujem víťazom a víťazkám k ich vydarenej sezóne a uznaniu, ktoré si výkonmi na ihrisku vyslúžili od svojich súperov a súperiek. Zároveň sa chcem poďakovať všetkým, ktorí sa do hlasovania zapojili. Spoločne sa tak staráme o to, aby hlas hráčov a hráčok bolo počuť," dodal Ján Mucha.

Futbalisti West Hamu United sa tešia po odvetnom zápase semifinále Európskej konferenčnej ligy.
Hrozné obrázky! Hráči West Hamu bránili vlastné rodiny: Napadli ich holandskí chuligáni Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});