Tvrdé slová Weissa st.: Slovan už na to budúci rok nebude mať!

Slovan Bratislava prehral v sobotnom zápase proti Žiline 2:3, pričom druhú porážku v rade zaznamenal v lige naposledy presne pred 5 rokmi.
  • Zdroj: TASR

Slovan Bratislava prehral v sobotnom zápase proti Žiline 2:3, pričom druhú porážku v rade zaznamenal v lige naposledy presne pred 5 rokmi.

FOTOGALÉRIA: Majstrovské oslavy Slovana

Šošoni dokázali "belasých", ktorí si už pred nieoľkými zápasmi zabezpečili titul v slovenskej lige, poraziť naposledy v marci 2023. Teraz sa im túto negatívnu sériu však podarilo zlomiť, vďaka čomu si zabezpečili konečné druhé miesto v tabuľke.

Bývalý nemecký futbalový brankár Georg Koch.
Kariéru mu ukončili chuligáni, brankár v smutnej spovedi: Lekári povedali, že zomieram Zobraziť článok

„Pre nás vzhľadom na priebeh zápasu nešťastná posledná minúta. Za výkon a fakt, že sme hrali o desiatich, sme si nezaslúžili prehrať. Za stav, v akom sme, asi zaslúžili. Ligu prakticky dohrávame, už máme len torzo z mužstva, ktoré je zdravé a má nabehané. Aj dnes chýbali viacerí futbalisti," povedal tréner Slovana Vladimír Weiss st. na pozápasovej tlačovej konferencii.

Tímu nemám čo vyčítať, hráči sa snažili, bojovali, ukázali kvalitné veci i chyby, po ktorých sme inkasovali. Dnes nie som smutný z výkonu či prístupu, skôr sklamaný vzhľadom na vývoj zápasu. Ale taký je futbal," dodal.

Ešte musíme dokončiť sezónu. Verím, že v Podbrezovej odohráme dôstojný zápas a doma sa rozlúčime víťazstvom s Ružomberkom. Už nech je koniec ligy a uvidíme, čo bude ďalej,” hovorí kormidelník "belasých".

Budúcnosť môže byť náročná

Keďže Slovan už aktálnu sezónu len dohráva, reč prišla aj na budúcnosť slovenského majstra. „Keď nebudeme rozumní, nedopadne to dobre. V lete musíme spraviť dobré rozhodnutia, pretože tie nesprávne svoja veľa peňazí. Toto mužstvo už na to nebude mať," tvrdí Weiss.

S týmito hráčmi to už bude oveľa ťažšie. Všetko má svoju históriu a budúcnosť. Dovolím si povedať, že sa už nezvládne stále vyhrávať s tými istými hráčmi. Síce máme dobrý tím, ale musíme ho oživiť,” vyjadril sa k potrebným zmenám.

Slovenský futbalista Vladimír Weiss ml. v drese Slovana.
Vlado Weiss ml. išiel s pravdou von: Končí?! Zobraziť článok

„Potrebujeme 4-5 mladších hráčov. Pre budúcnosť Slovana bude veľmi dôležité to, čo spravíme v lete. Nikto nehrá večne, ani nebude navždy trénovať. Slovan sa musí vyvíjať. Gro mužstva má kvalitu, ale musíme ho oživiť mladšou a perspektívnejšou krvou. A najmä bonitnými hráčmi, na ktorých bude klub odkázaný.

Momentálne máme dvoch takých. Strelca, ak ho vykúpime zo Spezie, a Marcelliho. Ostatní sú starší a skúsení, ale nie je u nich žiadna vidina ďalšieho predaja. Mňa ani majiteľa nečakaná nič jednoduché," povedal o náročnej budúcnosti klubu.

Podľa slov 59-ročného trénera však realizačný tím už pracuje na plné obrátky. Máme rozpracovaných niekoľko transferov. Musíme priviesť brankára, stopéra, jedného-dvoch krídelníkov, tiež jedného-dvoch útočníkov. Je pred nami veľa roboty a investícií, ale bez toho sa nepohneme,” dodal na záver.

Radosť slovenskej striedačky.
Švédsko – Slovensko: Severania zlomili našich mladíkov v samom závere Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});