Hrozné obrázky! Hráči West Hamu bránili vlastné rodiny: Napadli ich holandskí chuligáni

Štvrtkovú odvetu semifinále Konferenčnej ligy medzi domácim Alkmaarom a West Hamom sprevádzali násilnosti fanúšikov.
  • Zdroj: TASR/AP

Štvrtkovú odvetu semifinále Konferenčnej ligy medzi domácim Alkmaarom a West Hamom sprevádzali násilnosti fanúšikov.

FOTOGALÉRIA: Hráči West Hamu

Podľa webu Algemeen Dagblad boli po stretnutí, v ktorom si hostia zabezpečili postup do finále, napadnuté rodiny hráčov West Hamu. Do potýčky, ktorú ukončil rýchly zásah polície, sa zapojilo aj niekoľko futbalistov West Hamu vrátane kapitána Declana Ricea.

"Hráči sa do toho zapojili, pretože išlo o tribúnu s rodinami. Ale naši priaznivci nič neurobili, takže si tým nenecháme náš veľký večer pokaziť," uviedol tréner West Hamu David Moyes, ktorý mal medzi fanúšikmi otca.

Správanie domácich fanúšikov odsúdil tréner Alkmaaru Pascal Jansen aj hráči. "Hanbím sa, toto na štadióny nepatrí. Aj keď prehráte, tak sa musíte ovládať," uviedol kouč, ktorého rodina a ďalší holandskí priaznivci boli terčom podobného útoku v priebehu úvodného semifinále v Londýne.

"Je to smutné. Mal som tam priateľku a rodinu a hovorili mi, že sa klepali strachom," pridal obranca Pantelis Chatzidiakos. "Toto ani neboli fanúšikovia. Či chcú robiť toto, tak nech radšej zostanú doma," dodal.

West Ham prvý zápas vyhral 2:1 a postup do finále si vo štvrtok v Alkmaare poistil víťazstvom 1:0. Vo finále, ktoré sa uskutoční 7. júna v pražskom Edene, anglický celok nastúpi proti Fiorentine.

Heinz Lindner sa už v tejto sezóne na trávnikoch nepredstaví.
Zdrvujúca diagnóza! Rakúsky reprezentačný talent trpí rakovinou Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});