V argentínskom dejisku MS je naša výprava už kompletná: Slováci proti exotickému Fidži

Po dvoch dekádach sa Slovensko predstaví na futbalových MS do 20 rokov.
  • Zdroj: futbalsfz.sk

Po dvoch dekádach sa Slovensko predstaví na futbalových MS do 20 rokov.

FOTOGALÉRIA: Slováci na úvod MS proti Fidži

Prvým súperom zverencov Alberta Rusnáka st. (49) bude v Argentíne dnes o 23.00 hod. exotické Fidži. Toto stretnutie môže byť kľúčové v boji o osemfinále, kam postupujú dva najlepšie tímy z každej zo šiestich skupín a štyri najlepšie z tretích miest.

Pre obe krajiny ide o historicky druhú účasť na tomto podujatí. Fidži ťaží hlavne z toho, že kým na seniorské MS nemala Oceánia žiadnu priamu miestenku, na tento turnaj má až dve. Fidžijčanom tak k postupu stačilo, že vyradili Tongu, Samou a Novú Kaledóniu.

„Majú niekoľkých výborných hráčov, ktorých výhodami sú technika a rýchlosť. Na to sa spoliehajú a na to sú, dúfam, naši hráči pripravení. Cesta k úspechu vedie cez rýchle, krátke a kolmé kombinácie a v útočnej zóne cez kreativitu,“ povedal pre SFZ asistent trénera Marek Ondrík.

Náš tím sa skompletizoval až vo štvrtok po príchode Adama Grigera, Bálinta Csóku a videoanalytika Pavla Mlynára. Cieľom je postup zo skupiny, v ktorej nás čaká aj Ekvádor (23. 5.) a USA (26. 5.). „Sme nervózni. To však opadne po prvom dotyku s loptu,“ dodal Ondrík.

FIDŽI ŽIJE MS

Že pre miliónovú krajinu ide o veľkú udalosť, dokazuje aj to, že celú výpravu pred odletom prijal prezident Wiliame Katonivere (59). Súčasťou návštevy u hlavy štátu bol aj tradičný fidžijský obrad i-tatau, ktorý sa vykonáva s cieľom získať požehnanie pred dôležitou cestou. Zaujímavosťou je, že kustód mužstva Oliver Small (47) sa vďaka MS vôbec prvýkrát dostal do zahraničia.

Na snímke v popredí hráč Slovana Vladimír Weiss ml. po strelení gólu.
Futbalisti Fortuna ligy si zvolili najlepšieho hráča: Kto ovládol anketu? Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});