Epická scéna v Ríme: Šoumen Mourinho pobláznil zaplnené tribúny

Futbalisti AS Rím postúpili cez Hanckov Feyenoord do semifinále Európskej ligy. Sladký triumf si užíval aj trénerský mág José Mourinho ...
  • Zdroj: SITA/AP

Futbalisti AS Rím postúpili cez Hanckov Feyenoord do semifinále Európskej ligy. Sladký triumf si užíval aj trénerský mág José Mourinho (60), ktorý emotívne prežíval záverečné minúty zápasu.

Feyenoord vychádzal na Stadio Olimpico z dobre zabezpečenej obrany a v prvom polčase nepustil Rimanov do vážnejšej šance. Na začiatku druhého dejstva mohol AS zabezpečiť vedenie Lorenzo Pellegrini, no trafil iba žrď.

Domáci pokračovali v aktivite a v 60. minúte po ľavačke Lorenza Spinazzolu zmazali manko z prvého zápasu. Feyenoord v 80. minúte vyrovnal po hlavičke Igora Paixaa, no Paulo Dybala poslal zápas do predĺženia. V ňom pridali ďalšie góly domácich Stephan El Shaarawy a Pellegrini. AS Rím sa v semifinále stretne s Bayerom Leverkusen, ktorý uspel v Bruseli proti Royale Union Saint-Gilloise presvedčivo 4:1.

Bol to epický futbalový večer, ktorý si tréner José Mourinho užil do sýtosti. Tesne pred koncom predĺženia vstal Portugalčan z lavičky, otočil sa k fanúšikom a začal ich intenzívne burcovať. Viac ako 70 tisíc fanúšikov na štadióne Olimpico šalelo. Mourinhovi sa úloha dirigenta publika zapáčila natoľko, že stiahol k sebe aj asistenta trénera.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});