Vlhová mala výborný štart, ale urobila obrovskú chybu: Po 1. kole dominuje Shiffrinová!

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová figurovala po odjazdení všetkých pretekárok 1. kola slalomu Svetového pohára vo švédskom Are na 12. mieste.
  • Zdroj: TASR/AP

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová figurovala po odjazdení všetkých pretekárok 1. kola slalomu Svetového pohára vo švédskom Are na 12. mieste.

FOTOGALÉRIA: Vlhová

Na suverénnu líderku Američanku Mikaelu Shiffrinovú stratila 2,15 sekundy. Druhá bola domáca Anna Swennová Larssonová s mankom 69 stotín, na treťom miesto figurovala Švajčiarka Wendy Holdenerová so stratou 0,94 s.

Vlhová mala výborný štart, od úvodu mala ideálny rytmus, bránkami prechádzala ľahko a plynulo. Pred tretím meraným medzičasom však urobila obrovskú chybu, keď vyletela zo stopy. Dokázala sa vrátiť, no nabrala veľkú stratu, ktorú mierne skresala v záverečnej pasáži.

Američanka Mikaela Shiffrinová sa teší z 86. víťazstva vo Svetovom pohári.
Famózna Shiffrinová: Vyrovnala rekord Stenmarka a získala ďalší glóbus! Zobraziť článok

"Snažila som sa nič nevymýšľať a ísť to, čo viem. Išla som dobre, ale spravila som chybu. Je to škoda. Podmienky sú super, miestami sa ale mení sneh s ľadom a aj preto som možno spravila chybu. V druhom kole pôjdem naplno, nemám čo stratiť," uviedla Vlhová po svojej jazde pre televíziu JOJ Šport. Trať druhého kola stavia jej tréner Matej Gemza.

Zaváhaniu sa nevyhla ani ďalšia z favoritiek Lena Dürrová z Nemecka, ktorá nabrala stratu na Američanku 1,62 sekundy a pokračuje aj trápenie Katariny Liensbergerovej. Rakúšanka skončila za Vlhovou, jej strata na Shiffrinovú bola 2,93 s. V druhom kole (13.30 h) sa nepredstaví Chorvátka Zrinka Ljutičová, ktorá po chybe minula bránku.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});