Vlhová po 1. kole s veľkou stratou na Shiffrinovú: Američanka mieri za ďalším glóbusom

Žiadne väčšie chyby neurobila. Slovenská lyžiarka Petra Vlhová (27) figuruje po 1. kole obrovského slalomu v rámci Svetového pohára vo ...
  • Zdroj: SITA/AP

Žiadne väčšie chyby neurobila. Slovenská lyžiarka Petra Vlhová (27) figuruje po 1. kole obrovského slalomu v rámci Svetového pohára vo švédskom Åre priebežne na desiatom mieste.

FOTOGALÉRIA: Obrovský slalom - Are

Na líderku poradia, Američanku Mikaelu Shiffrinovú, stráca Petra 1,60 sekundy. Na druhej priečke je prekvapujúco Kanaďanka Valerie Grenierová (+0,58), tretie miesto patrí Rakúšanke Franziske Gritschovej (+0,93).

Shiffrinová tak mieri za ziskom malého glóbusu v obrovskom slalome. Druhé kolo sa začne o 13. hodine.

Na snímke Mikaela Shiffrinová.
Stihne Mikaela rekord ako 27-ročná? Legendárny Stenmark si vybral pohovku Zobraziť článok

Vlhová sa postavila na štart ako prvá, v hornej pasáži mala dobrú rýchlosť, no v strednej stratila tempo. Do cieľa prišla v čase 56,76 sekundy. Švajčiarka Lara Gutová-Behramiová vypadla a Slovenku neprekonala ani Nórka Ragnhild Mowinckelová. Potom sa však Vlhová prepadla na koniec prvej desiatky. Talianka Federica Brignoneová ju zdolala o 56 stotín a svoje vlastné preteky si išla Američanka Shiffrinová, ktorá napriek menšej chybe dosiahla suverénne najlepší čas 55,16 s. Z ďalších sa k nej priblížila najbližšie až Grenierová, ktorá odštartovala s číslom pätnásť, a hneď za ňou Gritschová.

Američanka Mikaela Shiffrinová na trati prvého kola obrovského slalomu.
ONLINE z 1. kola v Are: Shiffrinová nadelila Vlhovej viac ako sekundu Zobraziť článok

"Urobila som tam drobné chyby, ktoré ma stáli čas. Trať však bola skvelá a podmienky tiež, takže tak. V strednej časti som nevnímala nejaké chyby, ale bola to taká rovina, na ktorej musel ísť človek inak. Trochu som bojovala so svetlom, ale išla som naplno, no Mikaela išla zase svoje preteky," povedala Vlhová pre JOJ Šport.

Shiffrinová tak má pred 2. kolom našliapnuté k zisku malého glóbusu za disciplínu i vyrovnaniu absolútneho rekordu Švéda Ingemara Stenmarka v počte víťazstiev v pretekoch SP, na ktorý jej chýba stále jeden triumf. Američanka vyhrala 85 pretekov SP.

Druhá Slovenka na štarte Rebeka Jančová obsadila 44. miesto s mankom štyri sekundy na víťazku a nepostúpila do 2. kola.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});