Klub z Nitry to robí šikovne: Cez hráča sa vydajte do zákulisia amerického futbalu

Tím amerického futbalu Nitra Knights nedávno oslovil fanúšikov novinkami ohľadom nového generálneho partnera, štadióna či hráčov. Tentoraz ...

Tím amerického futbalu Nitra Knights nedávno oslovil fanúšikov novinkami ohľadom nového generálneho partnera, štadióna či hráčov. Tentoraz sa klub, ktorý svoje domáce zápasy bude hrať na novom Štadióne pod Zoborom, vyšvihol aj ďalšou informáciou.

Fotogaléria

Hráči totiž dostanú priestor v novom video-formáte, v ktorom bude pre fanúšikov dostupný pohľad spoza opony tohto svetovo uznávaného športu, ktorý sa hrá aj u nás.

Prvým príbehom je opísaná životná skúsenosť prostredníctvom sympatického dlhoročného hráča a funkcionára Mateja Gašperana. K tomuto športu sa dostal po tom, čo zhodnotil, že vo volejbale to na najvyššie méty nebude.

"V Knights pôsobím aj ako predseda klubu. Nie je to jednoduché, ale keď vidím výsledok, tak je to super pocit," konštatoval podnikateľ, ktorý je okrem toho aj hlavou rodiny.

Na snímke zľava generálny partner klubu amerického futbalu Nitra Knights Samuel Vetrák, predseda klubu Matej Gašperan a hlavný tréner mužstva James Sutton.
V Nitre sa chystá boj o fanúšikov! Na štadión pod Zoborom láka nový projekt tradičného klubu Zobraziť článok

"Starší syn má 12 rokov. NFL má zmáknuté lepšie ako ja, v Nitre hráva Flag Football (bezkontaktná forma amerického futbalu). Už teraz dosiahol s reprezentačnou U15-kou víťazstvo, je majstrom Slovenska, čiže ide v mojich šľapajách, čomu sa veľmi teším," konštatoval hráč Nitra Knights.

"Začínalo sa na lúke a na sídlisku. Bolo tam dvadsať chalanov a mali sme kedysi len desať výstrojí, takže sme si ich menili. Teraz je to úplne inde," prezradil jeden z najskúsenejších hráčov amerického futbalu na Slovensku. Svoju kariéru už aktuálne rozdeľuje na tretiu dekádu. 

"Celý tím pre nás znamená veľa, stretávame sa ako rodiny. Vďaka spoluhráčom je život omnoho lepší, máme viac možností, žijeme ho spolu naplno," dokončil Gašperan. 

Nitra hrá v rámci najvyššej českej ligy amerického futbalu, kde už doslova o pár hodín spoznáme rozlosovanie. Klub srdečne pozýva všetkých fanúšikov na domáce zápasy, ktoré sa na vynovenom futbalovom štadióne v Nitre odohrajú už od konca apríla 2023. 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});