Šokujúca správa zo zámoria: Zomrela jedna z najkontroverznejších postáv športovej histórie (†76)!

Toto nikto nečakal! Vo veku 76 rokov zomrel jeden z najznámejších hráčov amerického futbalu O.J. Simpson. S informáciou sa prostredníctvom ...
  • Zdroj: Northfoto

Toto nikto nečakal! Vo veku 76 rokov zomrel jeden z najznámejších hráčov amerického futbalu O.J. Simpson. S informáciou sa prostredníctvom sociálnych sietí podelila rodina zosnulého.

FOTOGALÉRIA: O.J. Simpson

„10. apríla náš otec Orenthal James Simpson podľahol boju s rakovinou. Bol obklopený svojimi deťmi a vnúčatami.Počas tohto prechodného obdobia vás jeho rodina prosí, aby ste rešpektovali ich želanie o súkromie a milosť," píše sa v oficiálnom vyhlásení na platforme X.

Simpson bol v októbri 1995 súdený za vraždu v procese, ktorý bol nazvaný „procesom storočia". Sledovali ho totiž milióny ľudí po celom svete. Napokon bol uznaný za nevinného z vraždy dvoch ľudí, no do dnešného dňa sa o tomto rozhodnutí vedú búrlivé diskusie.

Steff Cras (vľavo) je niekdajším tímovým kolegom Petra Sagana.
Dvadsať centimetrov a bol by mŕtvy! Bývalý kolega Sagana bojoval o život Zobraziť článok

Obete sa ako-takej spravodlivosti dočkali vďaka občianskoprávnej žalobe v roku 1997, po ktorej bol uznaný za zodpovedného a musel zaplatiť odškodné vo výške 33,5 milióna dolárov. 

Neskôr bol v roku 2007 zatknutý za ozbrojenú lúpež po incidente v hotelovej izbe v Las Vegas a v roku 2008 bol odsúdený na 33 rokov väzenia. O 9 rokov neskôr ho ale za dobré správanie prepustili na slobodu.

Bývalý hviezdny hráč NFL vo februári uviedol, že sa lieči na rakovinu prostaty. Na americkej športovej scéne sa preslávil vďaka úspechom, ktoré dosiahol v tíme Buffalo Bills. V roku 1973 bol zapísaný do športovej siene slávy a ako prvý running back získal 2 000 yardov za jednu sezónu.

Preslávil sa však aj ako rozohrávač, futbalový komentátor a herec, ktorý sa objavil v mnohých televíznych a filmových úlohách vrátane série Naked Gun.

 

(ilustračné foto)
Mládežnícky reprezentant († 24) obeťou chladnokrvnej vraždy: Páchatelia nemali zľutovanie! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});