Super Bowl 2024 už má prvý rekord: Lístky nikdy neboli také drahé!

Rekordy patria ku každoročnému vyvrcholeniu zámorskej profesionálnej ligy amerického futbalu, známemu aj pod menom Super Bowl. Ten tohtoročný ...
  • Zdroj: TASR/AP

Rekordy patria ku každoročnému vyvrcholeniu zámorskej profesionálnej ligy amerického futbalu, známemu aj pod menom Super Bowl. Ten tohtoročný sa prvým môže pochváliť už dnes: ešte niky neboli vstupenky také drahé!

Priemerná cena lístka na prvé finále v Las Vegas v histórii ligy je 9 815 dolárov, teda 9 057 eur a v nedeľu 11. februára sa v ňom stretnú obhajca titulu Kansas City Chiefs s azda najpopulárnejším klubom západného pobrežia, San Francisco 49ers.

To je takmer dvojnásobok oproti minulému roku, keď Chiefs porazili Philadelphia Eagles v Glendale v Arizone. Doterajšie maximum bolo 7 046 dolárov (6 502 eur) vo finále spred troch rokov, v ktorom Tampa Bay Buccaneers porazili Chiefs na ich vlastnom štadióne, no tento Super Bowl využíval kvôli epidémii koronavírusu len tretinu kapacity štadióna.

Rekord neovplyvnený pandémiou, s 6 370 dolármi (5 878 eur), držal Super Bowl 2020, kde sa rovnako ako tento rok stretli 49ers a Chiefs.

Podľa odborníkov stoja za rastom ceny dva dôležité faktory. Jedným je samotné miesto konania, Las Vegas, považované za hlavné mesto zábavného priemyslu, a druhým, že na tohtoročný Super Bowl sa prebojovali dva tímy, ktoré sa už vo finále objavili za posledných päť rokov, takže vznikla zaujímavá dvojica a očakáva sa vzrušujúci súboj.

Bob Beamon sa vo štvrtok rozlúčil so zlatou olympijskou medailou.
Držiteľ olympijského rekordu sa vzdal medaily: Vydražila sa za šialenú sumu! Zobraziť článok

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});