Boom slovenských tenisových mamičiek pohol aj Kristínou Kučovou: Čoskoro si chcem založiť rodinu aj ja!

Po viacerých zdravotných komplikáciách je opäť na kurte! Tenistka Kristína Kučová (32) momentálne bojuje na turnaji ITF EMPIRE Women’s ...
  • Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj

Po viacerých zdravotných komplikáciách je opäť na kurte! Tenistka Kristína Kučová (32) momentálne bojuje na turnaji ITF EMPIRE Women’s Indoor v Trnave. V rozhovore pre Nový Čas pred začiatkom podujatia opísala svoje plány v aktuálnej sezóne, ale aj to, že boom slovenských tenisových mamičiek (Dominika Cibulková, Magda Rybáriková, Jana Čepelová...) pohol aj ňou. Podľa vlastných slov by si chcela taktiež čoskoro založiť rodinu.

FOTOGALÉRIA: Kristína Kučová

 

Cez jesennú časť turnajov v Trnave ste si vlani kvôli zraneniam vyskúšali aj administratívnu prácu. Robili ste si vtedy žarty, že ste také dievča pre všetko. Ako sa vám to osvedčilo?

Užívala som si to. Mám rada organizačné veci a rada pomáham hráčkam. Hlavne, keď tu v Trnave všetko poznám. Veľmi som si to užila, teraz sa však teším, že môžem opäť hrať na kurte.

Osvedčuje sa vám momentálna spolupráca so šéftrénerom Vladom Pláteníkom?

Naučím sa pri ňom vždy na každom tréningu nejaké nové veci. Veľmi dobre sa mi s ním pracuje. Podľa mňa to je jeden z najlepších slovenských trénerov, ak nie najlepší. Má veľa skúseností, preto niekedy nemôžem uveriť, že sa mi teraz venuje a dočkala som sa, že ho mám pri sebe.

Boli ste aj členkou NTC, dnes trénujete v Trnave. Ako by ste porovnali ich vzájomné vízie?

V NTC mali viac trénerov na jedného hráča. V Trnave je oveľa viac hráčov a je ťažšie ich zaradiť do určitých kategórií a mať potom trebárs jedného trénera na dvoch hráčov. Sú tu hráči vo veku od 12 rokov až po mňa, čo som už staršia hráčka. Pán Pláteník sa však snaží vybaviť fond, odkiaľ by sa potom mohla podpora pridať aj na individuálneho hráča.

Zo zdravotnej stránky ste už v poriadku?

Najnovšie som zistila, že som minulý rok prekonala aj mononukleózu. Plus do toho tie covidy a problémy s kolenom... Bolo toho naozaj dosť. Veľmi mi pomohol oddych, keď som mohla viac relaxovať a regenerovať. Teraz sa cítim dobre, dúfam preto, že túto sezónu odohrám naplno.

Aké sú teda vaše ambície v aktuálnej sezóne?

- Môj chránený ranking môžem použiť na osem turnajov, čiže ešte na jeden grandslam. Pravdepodobne to bude Roland Garros. Ostatné možnosti sa budem snažiť využiť na čo najvyššie turnaje. To je pre mňa veľká motivácia, aby som hrala čo najlepšie.

Čo vravíte na boom slovenských tenisových mamičiek? Cibulková, Rybáriková, Čepelová...

Je to pekné! Ja tiež už budem o chvíľu nad tým rozmýšľať. Určite si budem chcieť aj ja v budúcnosti založiť rodinu.

Uvažujete už teda tým smerom, čo bude po tenisovej kariére?

Áno, ide to tak prirodzene s vekom. Pýtam sa to aj ja sama seba, no tento rok by som chcela ešte odohrať naplno. Potom uvidíme, čo bude o rok.

Bavilo by vás trebárs trénovanie?

Určite áno, myslím si, že mám dosť skúseností, ktoré by som vedela odovzdať hráčkam. Väčšinou som si počas kariéry musela prežiť všetko sama. Viem preto, čo asi tak prežívajú ostatní hráči. Sú však trebárs aj hráčky, ktoré majú otca trénera, pričom aj ja som mala otca trénera, a veľakrát si s tým nevedia dať rady. Som si istá, že by som im vedela pomôcť a veľmi by ma to bavilo.

Sexi Kim Schieleová fandí Dortmundu.
Sexi fanúšička Dortmundu má ukážkové telo: Z tých kriviek vám padne sánka! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});