Nové turbulencie vo futbalovom Slovane: Vráti sa do klubu Kmotrík junior?

Na Tehelnom poli sa opäť trasie zem! Futbalisti bratislavského Slovana nevyhrali tretí ligový zápas za sebou, čo sa im stalo naposledy ...
  • Zdroj: TASR

Na Tehelnom poli sa opäť trasie zem! Futbalisti bratislavského Slovana nevyhrali tretí ligový zápas za sebou, čo sa im stalo naposledy pred šiestimi rokmi.

FOTOGALÉRIA: Kmotrík ml.

Tretia tohtoročná remíza ich pripravila po siedmich mesiacoch o pozíciu tabuľkového lídra, na ktorú sa pred posledným kolom základnej časti súťaže vyšplhal konkurent z Dunajskej Stredy.

V najslávnejšom slovenskom klube to znova škrípe. V kabíne i na ihrisku. Obhajca titulu márne hľadá jesennú formu. Vďaka nej dlho šéfoval ligovému pelotónu a prebojoval sa aj do osemfinále Európskej konferenčnej ligy (EKL). Pred začiatkom jari nefunguje všetko podľa predstáv. Za sedem odchádzajúcich hráčov prišlo iba trio a zatiaľ to vyzerá skôr na oslabenie než posilnenie kádra.

Vladimír Weiss starší bol na tlačovej konferencii nespokojný.
Slovan v problémoch? Tréner Weiss záhadne: V klube sa niečo deje... Zobraziť článok

Najlepšie platení futbalisti na Slovensku majú zrazu problém vyhrať nad nováčikom ligy či nad súperom z opačného pólu tabuľky.

„Je tlak na titul. Bez neho sa to môže zrútiť ako domček z karát. Je to moja robota, aby som upokojil situáciu. Musím to vyriešiť, lebo to urobia v klube iní ľudia. Nikde sa nedržím. Urobím maximum pre úspech, a keď nie, vyskúša si to niekto iný,“ nevylúčil odchod tréner Vladimír Weiss.

Naznačil, že nie všetci ťahajú za rovnaký koniec povrazu. Niektorí vraj po zisku pár titulov stratili motiváciu. „Stále máme najlepší tím, individuality, len to z nich treba vyžmýkať a pretaviť do kolektívu. Tréner nemôže dosiahnuť úspech bez toho, aby mužstvo išlo za ním.“ Týždeň pred prvým osemfinále EKL na pôde Bazileja to nie je dobrý signál.

Slovan opäť zaváhal.
Slovan po ďalšom zaváhaní prišiel o lídersku pozíciu: Dunajská Streda je vďaka veľkému obratu prvá Zobraziť článok

Vlani v septembri odišiel z klubu generálny riaditeľ Ivan Kmotrík mladší. Ten teraz pre RTVS priznal, že by sa mohol na svoj flek vrátiť. „Otec mi ponúkol možnosť návratu, mám predstavu o fungovaní. Ak dostanem plné kompetencie a stopercentnú dôveru, som pripravený klubu pomôcť a priniesť nový pozitívny impulz.“

Slovan stále sledoval zblízka. V novembri s ním dokonca oslavoval vo Vilniuse postup zo skupiny EKL. „Ku koncu roka som od otca dostal jednu úlohu, aby som pomáhal v zime pri predaji hráčov, podľa transfer listu od trénera Weissa. V rámci príchodov som nebol aktívny. Nepoznám hráčov, ktorí prišli, a ani ich zmluvy,“ uzavrel Kmotrík, ktorého Nový Čas oslovil, no po prvotnom prísľube už do uzávierky nereagoval.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});