Slovan po ďalšom zaváhaní prišiel o lídersku pozíciu: Dunajská Streda je vďaka veľkému obratu prvá

V rámci 21. kola slovenskej futbalovej Fortuna ligy sa v sobotu odohrali štyri zápasy, po ktorých došlo k zmene na čele tabuľky. Slovan ...
  • Zdroj: TASR - Jaroslav Novák

V rámci 21. kola slovenskej futbalovej Fortuna ligy sa v sobotu odohrali štyri zápasy, po ktorých došlo k zmene na čele tabuľky. Slovan Bratislava tentokrát zaváhal v Zlatých Moravciach, čo využila Dunajská Streda.

FOTOGALÉRIA: 21. kolo Fortuna ligy

Futbalisti Slovana Bratislava remizovali na ihrisku FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble 1:1. Moravce i Slovan si predĺžili série nerozhodných výsledkov. Pre domácich to bola štvrtá remíza za sebou, pre „belasých" tretia. Slovan sa ujal vedenia v 25. minúte, keď sa z priameho kopu presadil Vladimír Weiss. ViOn vyrovnal so šťastím osem minút po zmene strán, centrovanú loptu si zrazil do vlastnej siete Richard Križan. Moravce po remíze stratili šancu na prienik do najlepšej šestky.

FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble - ŠK Slovan Bratislava 1:1 (0:1)
Góly:
53. Križan (vl.) - 25. Weiss. Rozhodovali: Očenáš - Hrmo, Kmec, ŽK: Mondek, Ikugar - Kašia, Kankava.

Dunajská Streda doma zdolala Skalicu 2:1 a o bod sa dostala na čelo tabuľky. Skalica figuruje naďalej na 11. mieste.

DAC prehrával od 33. minúty po góle Andreja Fábryho, ale dokázal skóre otočiť. V 37. minúte ešte Zsolt Kalmár nepremenil pokutový kop, no v druhom polčase si obranca hostí Martin Černek strelil vlastný gól a v 85. minúte rozhodol o triumfe Dunajskej Stredy Mateus Brunetti. Tesne pred víťazným gólom prišli Skaličania o vylúčeného Černeka, ktorý dostal druhú žltú kartu.

FC DAC 1904 Dunajská Streda - MFK Skalica 2:1 (0:1)
Góly: 
66. Černek (vlastný), 85. Brunetti - 33. Fábry.

Hráči MFK Zemplín Michalovce oslavujú gól.
Zemplínčania ani do tretice na jar nevyhrali: Skomplikovali si boj o prvú šestku v tabuľke Zobraziť článok

MFK Dukla Banská Bystrica si poradila s posledným Liptovským Mikulášom 2:0. Posilnila si tak šance na účasť v nadstavbovej časti o titul, v tabuľke jej patrí momentálne 6. priečka.

V zostave Dukly sa už predviedla nová posila Andrija Balič, chorvátsky stredopoliar prišiel pod Urpín na hosťovanie z Dunajskej Stredy a hneď sa prezentoval aj gólom, keď v 51. minúte spečatil na 2:0. Prvý gól domácich dal Martin Rymarenko, ktorý preloboval spoza šestnástky brankára Martina Polačeka.

MFK Dukla Banská Bystrica - MFK Tatran Liptovský Mikuláš 2:0 (1:0)
Góly:
20. Rymarenko, 51. Balič. 

Stanislav Lobotka je ťahúňom Neapola aj slovenskej reprezentácie.
Tréner Spalletti chcel Lobotku už v Interi: Prečo Stano neprestúpil do Milána? Zobraziť článok

Futbalisti Trnavy po prestrelke triumfovali nad AS Trenčín pomerom 3:2. Domáci viedli po prvom polčase už 3:0, no z jasného duelu bola nakoniec dráma, keď sa hostia v druhom polčase dotiahli na rozdiel gólu.

Spartak v prvom polčase dominoval a vypracoval si trojgólový náskok. Už v šiestej minúte vyhrávali „andeli" 2:0, keď sa najprv z päťky presadil Twardzik a po ňom skóroval technicky aj Ofori. V závere prvého dejstva podbehol dlhý Takáčov nákop brankár Vozinha, jeho chybu využil Taiwo a do prázdnej bránky pridal tretí gól Trnavy.

Po hodine hry však po faule Ujlakyho na Kozlovského znížil z penalty Gajdoš a krátko na to vrátil Trenčín do zápasu po krížnej strele Mičudu gólovým sklzom Kupusovič. Z jednoznačného zápasu vznikla dráma, ale hosťom sa už vyrovnať nepodarilo. V závere ešte prišli o vylúčeného Hollého, ktorý videl po šarvátke druhú žltú kartu.

FC Spartak Trnava - AS Trenčín 3:2 (3:0)
Góly:
3. Twardzik, 6. Ofori, 40. Taiwo - 60. Gajdoš (z 11 m), 64. Kupusovič. 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});