Ovplyvňovanie zápasov v Španielsku? Začalo sa vyšetrovanie!

Španielske úrady na podnet vedenia najvyššej futbalovej súťaže začali vyšetrovanie vo veci možného ovplyvnenia výsledku zápasu pohárovej ...
  • Zdroj: reuters

Španielske úrady na podnet vedenia najvyššej futbalovej súťaže začali vyšetrovanie vo veci možného ovplyvnenia výsledku zápasu pohárovej súťaže Copa del Rey z minulej sezóny zo strany piatoligového klubu Huracán Melilla. Malo sa tak stať 2. decembra 2021 v stretnutí 1. kola proti druholigovému UD Levante (0:8).

Predstavitelia La Ligy údajne dostali anonymný tip na možné porušenie pravidiel fair play. Vyšetrovatelia už vypočuli šesť podozrivých osôb napojených na klub Huracán Melilla, ktorý v sezóne 2021/2022 pôsobil ešte v šiestej španielskej lige. Medzi podozrivými vraj nie je nikto z tímu vtedajšieho prvoligistu UD Levante.

Zástupcovia Huracánu Melilla už oficiálne vyhlásili, že budú spolupracovať pri vyšetrovaní a že potrestajú členov svojho klubu v prípade ich usvedčenia. UD Levante so sídlom vo Valencii vo svojom stanovisku uviedol, nemá nič spoločné s obvineniami.

Levante po jednoznačnom postupe cez Melilu v minulosezónnej edícii Copa del Rey stroskotalo už v 2. kole na vtedajšom treťoligistovi CD Alcoyano, ktorý tiež sídli v oblasti Valencie a v súčasnosti pôsobí vo štvrtej najvyššej súťaži v Španielsku.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});