Obdivuhodné fair-play gesto trénera Rangers: Po kontroverznom góle prikázal hráčom, aby inkasovali

Kontroverzný a zároveň málo vídaný moment nastal v zápase Škótskeho pohára medzi prvoligovým Glasgowom Rangers a druholigovým tímom Partick ...
  • Zdroj: Repro foto Twitter @ViaplaySportsUK

Kontroverzný a zároveň málo vídaný moment nastal v zápase Škótskeho pohára medzi prvoligovým Glasgowom Rangers a druholigovým tímom Partick Thistle. Celý problém ale s pokojom vyriešil tréner favorita Michael Beale, ktorý svojim zverencom prikázal, aby v súlade so zásadou fair-play ukázali charakter.

Futbalista Brentfordu Ivan Toney sa teší po strelení gólu v zápase 23. kola anglickej Premier League FC Arsenal - FC Brentford.
Nepoučiteľní anglickí fanúšikovia: Hviezdny útočník bol opäť terčom rasistického útoku Zobraziť článok

Celá situácia začala v 70. minúte za stavu 1:1. Po nešťastnom nedovolenom zákroku zostal na zemi ležať hráč domácich Rangers Tillman. Z dôvodu čo najrýchlejšieho príchodu lekárov tak jeho spoluhráči odkopli loptu za postrannú čiaru.

Po vynútenom prerušení chcel obranca Partick Thistle Kevin Holt pokračovať v hre športovým vrátením lopty domácemu celku, čo ale urobiť nestihol. Tillman sa totiž proti nemu okamžite rozbehol, zobral mu loptu a po samostatnom úniku zoči-voči brankárovi strelil vedúci gól na 2:1.

Jude Bellingham (vpravo) v súboji o loptu počas duelu Ligy majstrov.
Kto je najdrahším futbalistom sveta? Na vrchole rebríčka nie je ani Haaland či Mbappé Zobraziť článok

Tento moment okamžite vyvolal hromadnú strkanicu medzi hráčmi oboch mužstiev, no rozvášnené emócie schladilo až rozhodnutie trénera Rangers Michaela Beala.

Ten bol kvôli tomuto incidentu poriadne naštvaný. Svojim hráčom preto nariadil, aby naschvál inkasovali a týmto spôsobom sa ospravedlnili súperovi. Futbalisti Partick Thistle tak vyrovnali na 2:2 len dve minúty po kontroverznom momente.

Webb kontaktoval Arsenal a Brighton za účelom vysvetlenia chýb.
Rušné chvíle v anglickej Premier League: Šéf rozhodcov priznal viaceré víkendové chyby Zobraziť článok

„Ako futbalový klub máme vysoké štandardy. Nemusíme robiť toto, aby sme doma porazili Partick Thistle. Bolo to nedorozumenie," povedal podľa Daily Express. 

Po dramatickom priebehu sa nakoniec na Ibrox Stadium predsa len z postupu do ďalšieho kola tešili domáci, keď triumfovali 3:2.

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});