Nepoučiteľní anglickí fanúšikovia: Hviezdny útočník bol opäť terčom rasistického útoku

Futbalový útočník Ivan Toney (26) z Brentfordu sa na sociálnych sieťach opäť stal terčom rasistických urážok potom, čo v sobotňajšom ...
  • Zdroj: TASR/AP

Futbalový útočník Ivan Toney (26) z Brentfordu sa na sociálnych sieťach opäť stal terčom rasistických urážok potom, čo v sobotňajšom dueli hlavou zariadil remízu 1:1 proti vedúcemu Arsenalu. Za hráča sa postavila oba kluby.

Futbalista Arsenalu Londýn Gabriel Martinelli (uprostred) a hráč Brentfordu Vitalij Janelt v zápase 23. kola anglickej Premier League FC Arsenal - FC Brentford.
Ďalšie nečakané zakopnutie Arsenalu, Dúbravka s Rodákom opäť len na lavičke náhradníkov Zobraziť článok

„Okamžite po zápase proti Arsenalu dostal Ivan Toney záplavu urážlivých a rasistických správ na svoj instagramový účet. Sme znechutení a smutní z toho, že Ivan musí niečomu takému opäť čeliť," uviedli predstavitelia Brentfordu. Šikovný útočník tmavej pleti bol terčom podobného útoku aj po októbrovom víťazstve nad Brightonom. 

Arsenal prisľúbil, že sa spoločne s Brentfordom bude snažiť identifikovať vinníkov.  „Stojíme za Ivanom Toneym. V Arsenale odsudzujeme všetky formy diskriminácie a zastávame nulový princíp tolerancie. Podnikneme čo najprísnejšie možné kroky proti všetkým, ktorých dokážemem identifikovať ako odosielateľov nenávistných správ," prezradilo vedenie aktuálneho lídra anglickej Premier League.

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});