Bývalý gólman Karol Križan pracuje v požičovni lyží: Prečo si musel zobrať dovolenku?

Zaujímavý príbeh! Gólman Karol Križan (42) sa minulý týždeň po dlhých rokoch vrátil do pražskej O2 arény. V roku 2004 bol členom reprezentácie ...
  • Zdroj: archív K. K., mh, čtk

Zaujímavý príbeh! Gólman Karol Križan (42) sa minulý týždeň po dlhých rokoch vrátil do pražskej O2 arény. V roku 2004 bol členom reprezentácie počas MS, ale do hry v českej metropole zasiahol až teraz v zápase legiend. Na duel proti Jaromírovi Jágrovi (50) si musel v robote vypýtať voľno. Pracuje totiž v požičovni lyží v stredisku Jasná!

FOTOGALÉRIA: Karol Križan

Účastník piatich majstrovstiev sveta a zimnej olympiády v Turíne 2006 Karol Križan síce dostal od kapitána slovenských legiend Ľubomíra Višňovského pozvánku na piatkovú exhibíciu v Prahe proti Jágrovmu výberu, ale na potvrdenie účasti musel mať podpísaný dovolenkový lístok od svojho šéfa v práci.

„Je to tak. Už niekoľko rokov pracujem v lyžiarskom stredisku Jasná. Najskôr som mal na starosti bezpečnosť trate pre návštevníkov a od zimy robím v požičovni lyží. Išiel som za mojím šéfom pánom Vevericom, že potrebujem na zápas s Jágrom dovolenku. Podpísal mi ju a mohol som do Prahy vycestovať,“ povedal na úvod s úsmevom pre Nový Čas Križan.

Marián Gáborík si vyskúšal v Zápase legiend Česka a Slovenska pozíciu trénera.
Gáborík si v Zápase legiend vyskúšal netradičnú pozíciu: Šetrí sa na tanečnú šou? Zobraziť článok

Užíval si to

Ten sa do krásnej 17-tisícovej arény vrátil po dlhých 19-ich rokoch. „Teraz som si v nej zahral zápas prvýkrát. V roku 2004 som bol členom národného tímu, v základnej skupine som odchytal jednu tretinu proti Nórom, ale to sa hralo ešte v Ostrave. Keď sme sa presunuli do Prahy, tak som bol už v pozícii trojky. Ale teraz som si to na staré kolená užíval. Na ľade boli obrovské české a slovenské legendy a vypredaná aréna urobila skvelú kulisu. A teší ma, že mi Jágr rovnako ako na exhibícii v Bratislave opäť nestrelil gól. Chcel som si s ním urobiť aj fotku na pamiatku, ale bolo ťažké sa k nemu dostať. Ale dovolenka stála za to.“ (smiech)

Chytá za Detvu

Križan popri svojej každodennej práci v lyžiarskom stredisku je stále aj aktívnym hokejistom. „Ešte chodím počas sobôt chytať za druholigovú Detvu, takže stále som profesionálnu kariéru neukončil. Hoci je to časovo náročné, hokej ma stále baví a uvidíme, dokedy to potiahnem,“ dodal Karol.

Na snímke vľavo slovenský hokejista Marián Hossa počas zápasu legiend Česko - Slovensko.
Hossa si užil Zápas legiend: Alergia na výstroj ma už nelimituje! Zobraziť článok

Spoznali sa cez internet

Karol prezradil aj to, že už niekoľko mesiacov je po jeho boku atraktívna priateľka. „Volá sa Martinka a spoznali sme sa vlani v apríli cez internet. Rozumieme si veľmi dobre a som šťastný, že ju mám,“ reagoval Križan a na otázku, čo robí jeho polovička, odvetil: „Vo Zvolene má obchod s dámskym oblečením a teraz v zime robí barmanku v Taliansku.“

Karol Križan

-  narodený: 5. júna 1980 v Žiline

-  post: brankár

-kluby: L. Mikuláš, Zvolen, MoDo, Ambri, Martin, Växjo, Nové Zámlky, Žilina, R. Sobota, Kežmarok, Detva

-  top úspechy: majster Švédska, bronz na MS 20, 5 účastí na MS, ZOH 2006

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});