Hossa si užil Zápas legiend: Alergia na výstroj ma už nelimituje!

Oslavy 25. výročia zisku zlatých medailí českých hokejistov na ZOH v Nagane si prišla vychutnať vypredaná pražská O2 aréna.
  • Zdroj: TASR - Michal Runák

Oslavy 25. výročia zisku zlatých medailí českých hokejistov na ZOH v Nagane si prišla vychutnať vypredaná pražská O2 aréna.

Piatkový zápas legiend zvládli lepšie domáci hokejisti, ktorí zdolali výber Slovenska hladko 6:3. Jedným z trojice slovenských strelcov bol Marián Hossa, ktorého v prípade príležitostných zápasov nelimituje alergická reakcia na výstroj, pre ktorú musel po sezóne 2016/17 ukončiť aktívnu kariéru.

Držiteľ najväčšieho počtu majstrovských primátov v NHL spomedzi všetkých účastníkov akcie (3) si zápas užil. Štyridsaťštyriročný bývalý útočník strelil v 26. minúte kontaktný gól na 2:3, no českí hokejisti drámu nepripustili, odskočili Slovákom na rozdiel troch gólov a zápas kontrolovali až do konca. Zápas sledovalo 17.302 divákov, ktorí si vychutnali hokejové zručnosti plejády slovenských a českých hokejistov. "Bolo to krásne, je neuveriteľné, že prišlo toľko veľa ľudí. Veľmi nás to teší. Fanúšikom patrí obrovská vďaka za to, že merali cestu do O2 arény a vypredali ju. Raz za čas, keď sa takéto zápasy dokážu vypredať, tak nás - staršiu, úspešnú generáciu, to veľmi teší. Veľmi pekne ďakujeme," uviedol Marián Hossa.

Český hokejista Jaromír Jágr počas rozkorčuľovania pred zápasom legiend Česko - Slovensko.
Česi v zápase legiend porazili Slovákov: Parádnym gólom ich naštartoval Jágr! Zobraziť článok

Trojnásobný víťaz Stanleyho pohára ukončil aktívnu kariéru po sezóne 2016/17 pre rozsiahlu alergickú reakciu na výstroj. Hossa bol aj súčasťou septembrového zápasu v Bratislave, v ktorom slovenský výber prehral 4:5. Ako však po zápase uviedol pre TASR, zdravotné problémy ho v príležitostných exhibičných zápasoch nelimitujú: "Nie je s tým problém, keďže v podstate nechodím na ľad a neobliekam si výstroj. Naposledy som bol na ľade na Vianoce, keď sme mali "sranda zápas" na 50 minút. Keď mám výstroj na sebe tak krátko a potom ďalšie tri mesiace vôbec, tak je to v pohode. Horšie by to bolo, keby som mal zajtra tréning, pozajtra zápas, vtedy by sa to určite vrátilo."

Hokejovú exhibíciu plánuje organizovať aj Marián Hossa, ktorý chce dať dôstojnú bodku za hráčskou kariérou v rozlúčkovom zápase na trenčianskom štadióne. Ešte v závere novembra uplynulého roka avizoval spolu s agentom Petrom Neverišom, že zápas bude veľkolepý. Kostru účastníkov by mali tvoriť hráči, ktorí hrali s 81-násobným slovenským reprezentantom v Chicagu Blackhawks či ostatných kluboch zámorskej NHL. "Aby som neklamal, ja sa tomuto absolútne nevenujem. Rieši to môj agent Peťo Neveriš, on si to zobral na starosti. Povedal, že by sa patrilo rozlúčiť na trenčianskom štadióne. Hovoril som, že s tým nemám problém, ale organizačne to nechám všetko na neho. On vie všetky informácie, v Prahe sa stretol s organizátorom, bol aj v Bratislave, aby vedel určité veci. Dôverujem mu, už keď sa na to dal, tak to bude pekné a že to urobí dobre," dodal člen Siene slávy NHL.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});