Bývalý cyklista Juraj Sagan si robí v Piešťanoch špeciálny kurz: Bude robiť v Peťovom hoteli?

Pozerá sa do budúcnosti! Bývalý profesionálny cyklista a brat trojnásobného majstra sveta Petra Sagana Juraj (34) si v týchto dňoch robí ...
  • Zdroj: instagram/petersagan

Pozerá sa do budúcnosti! Bývalý profesionálny cyklista a brat trojnásobného majstra sveta Petra Sagana Juraj (34) si v týchto dňoch robí masérsku školu v Piešťanoch.

FOTOGALÉRIA: Juraj Sagan

Keďže v septembri 2022 ukončil svoju kariéru, tak sa chce venovať tejto činnosti. Dokonca je veľmi reálne, že bude pracovať ako masér v Petrovom hoteli pri Žiline, ktorý by sa mal otvoriť na jar tohto roka. 

Na archívnej snímke Peter Sagan.
Sagan v záverečnej etape bojoval o víťazstvo, celkový triumf Lopeza Zobraziť článok

Svoje posledné preteky na profi scéne absolvoval Juraj Sagan 25. septembra na majstrovstvách sveta v Austrálii a následne sa po dlhých 15 rokoch pobral do športového dôchodku. Od decembra pracuje v pozícii športového riaditeľa pre slovenský kontinentálny tím RRK Group - Pierre Baguette, ale posledné dni trávi prevažne v Piešťanoch. V kúpeľnom meste si totiž robí masérsku školu, aby mohol v budúcnosti vykonávať túto profesiu.

„Áno, je to tak, učím sa za maséra. Už dávnejšie som to mal v pláne a teraz sa na to odhodlal. Dostal som aj skvelé odporúčanie od Maroša Hlada, ktorý roky masíruje Peťa i mňa. On sa v tejto masérskej škole Remas tiež učil a povedal, že je jedna z najlepších,“ prezradil na úvod Juraj.

Erik Baška ukončil kariéru.
Cyklista Erik Baška ukončil kariéru: Všetko to naštartoval covid Zobraziť článok

Brat nášho trojnásobného majstra sveta nastúpil do masérskej školy 4. januára. „Tento kurz trvá 30 dní a robí sa na tri etapy po desiatich dňoch. Je nás tu 18 žiakov a pracujeme vo dvojiciach, niekedy sa aj prestriedame. Začíname každé ráno o deviatej hodine a končíme o šiestej večer. Máme, samozrejme, aj prestávku. Je to dosť náročné, najmä naučiť sa anatómiu tela. Na začiatku ma dosť boleli aj ruky, ale už som si zvykol,“ pokračuje Juraj.

Na otázku, kde sa s masérstvom plánuje uplatniť, odvetil: „Pri Žiline máme rodinný hotel, ktorý by sa mohol v marci alebo apríli otvoriť, a tam budeme potrebovať maséra a wellness pracovníka. Takže pozerám sa týmto smerom. Určite neplánujem robiť maséra v nejakom profi cyklistickom tíme. Nacestoval som sa dosť počas mojej kariéry,“ dodal Juraj Sagan.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});