Návrat po zranení ako z ríše snov: Slovinec Dončič sa brilantným výkonom zaradil medzi legendy

V najlepšej basketbalovej lige sveta NBA sa po krátkej prestávke na palubovku vrátil slovinský úkaz Luka Dončič (23) a hneď zaznamenal ...
  • Zdroj: TASR/AP

V najlepšej basketbalovej lige sveta NBA sa po krátkej prestávke na palubovku vrátil slovinský úkaz Luka Dončič (23) a hneď zaznamenal 53 bodov. Viac ako 50 bodov nastrieľal už štvrtýkrát v sezóne, čo sa takto skoro doposiaľ podarilo len trom ďalším hráčom.

San Antonio pred rekordnou diváckou kulisou nedokázalo zdolať Golden State Warriors.
Nový divácky rekord v NBA: Zápas Spurs proti Warriors pred očami takmer 70-tisíc fanúšikov Zobraziť článok

Luka Dončič si v zápase proti Phoenixu Suns 27. januára poranil členok a jeden zápas musel nútene vynechať. Do akcie sa vrátil nečakane rýchlo a okamžite na seba upozornil najlepším možným spôsobom. V dueli proti Detroitu Pistons predviedol impozantný výkon, keď konto súpera zaťažil 53-omi bodmi. Vďaka jeho veľkej zásluhe si Dallas Mavericks doma poradil s Detroitom 111:105. 

Bol to jeho deň. Talentovaný Slovinec minul z 24-och pokusov za dva body len 7 a spoza trojbodovej hranice trafil 5 z jedenástich striel. Okrem toho si navyše pripísal 8 doskokov a 5 asistencií.

Luka Dončič je v aktuálnom ročníku na nezastavenie. Magickú hranicu 50-ich bodov pokoril už štvrtýkrát. To sa v minulosti za rovnaké časové obdobie podarilo len ďalším trom hráčom - Michaelovi Jordanovi, Kobemu Bryantovi a Jamesovi Hardenovi. 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});