Spokojní fanúšikovia v Špindli: Chutné klobásy a nízke ceny!

Príjemné prekvapenie! Svetový pohár v Špindlerovom Mlýne prilákal pozornosť obrovskej masy hlučných slovenských fanúšikov. Tí si vo vychytenom ...

Príjemné prekvapenie! Svetový pohár v Špindlerovom Mlýne prilákal pozornosť obrovskej masy hlučných slovenských fanúšikov. Tí si vo vychytenom lyžiarskom areáli prišli na svoje.

Fotogaléria

Okrem skvelých športových výkonov a vynikajúcej atmosféry si totiž mohli vychutnať aj viaceré atrakcie, skvelé jedlo či tradičné české pivo. A to všetko za relatívne nízke ceny.

Veď len napríklad taká kulajda, jedinečná polievka a pýcha českej kuchyne, stojí priamo v centre diania 60 českých korún, čo je v prepočte okolo 2,52 eur. Slovákov však v Špindlerovom Mlyne, prirodzene, zaujímali najmä ceny tekutého chleba. Za jeden polliter piva Kozel by ste v dejisku SP zacvakali 40 korún, čo je iba 1,68 eur. Tradičná Plzeň bola len o niečo málo drahšia, stála 55 korún (2,31 eur).

Niet pochýb o tom, že aj priaznivé ceny jedla či alkoholu prispeli k tomu, že v Špindli vládla skvelá nálada počas celého víkendu. Aj napriek tomu, že teploty sa pohybovali počas obidvoch dní ďaleko pod nulou. V sobotu sa držala ručička prevažne na hodnote -7 °C, v nedeľu fanúšikovia, ktorí si nechceli nechať ujsť výkony Petry Vlhovej či Mikaely Shiffrinovej, vymrzli pri teplotách okolo -11 °C. Ani to im však nezabránilo v tom, aby popri trati či v samotnom cieli povzbudzovali tak hlasno, že počuť ich muselo byť hádam aj na Slovensku.

Ceny v Špindli jedlo:

  • Kulajda 60 Kč (2,52 €)
  • Tatarský biftek a hrianky s cesnakom 235 Kč (9,86 €)
  • Boloňské špagety 185 Kč (7,77 €)
  • Palacinky so zmrzlinou a šľahačkou 125 Kč (5,25 €)

Pivo:

  • Plzeň 55 Kč (2,31 €)
  • Kozel 40 Kč (1,68 €)
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});