Famózna druhá jazda Vlhovej opäť nestačila! V Kronplatzi jej pódium zasa tesne ušlo

Skvelá druhá jazda! Slovenská lyžiarka Petra Vlhová (27) zvládla oveľa lepšie druhé kolo obrovského slalomu Svetového pohára v talianskom ...
  • Zdroj: TASR/AP

Skvelá druhá jazda! Slovenská lyžiarka Petra Vlhová (27) zvládla oveľa lepšie druhé kolo obrovského slalomu Svetového pohára v talianskom Kronplatzi ako prvé, no rovnako ako v utorok to na pódium nestačilo.

FOTOGALÉRIA: Vlhová spravila v 1. kole veľkú chybu: Shiffrinová je nadelila viac ako sekundu

Slovenská lyžiarka skončila opäť na štvrtom mieste. Víťazstvo si vybojovala Američanka Mikaela Shiffrinová. Američanka nadviazala na prvenstvo z utorka, dosiahla 84. triumf v prestížnom seriáli a zveľadila ženský rekord.

"Išla som nadoraz, iba som dúfala, že skončím na správnej strane bránok. Momentálne som ´mŕtva´. Som taká vyčerpaná, mentálne unavená, počas uplynulého obdobia som čelila obrovskému tlaku. Keď však takýmto spôsobom lyžujete, držíte si energiu. Je to neuveriteľný pocit," povedala Shiffrinová v rozhovore pre FIS.

"V druhom kole som neurobila chybu, ktorá by ma stala veľký čas. Snažila som sa druhé kolo ísť trochu lepšie, ale žiaľ, nemôžem byť spokojná. Aj dnes, aj včera som pokazila prvé kolo, a tam sa to rozhodlo. Konkurencia je silná, Michaela si ide o svoje. Je rozbehnutá, je ťažké ju zdolať. Tieto dva dni to bolo takto, verím, že ďalšie preteky budú lepšie," povedala pre TV JOJ Šport Petra Vlhová.

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová na trati 1. kola obrovského slalomu Svetového pohára v alpskom lyžovaní v talianskom stredisku Kronplatz.
Vlhová spravila v 1. kole veľkú chybu: Shiffrinová je nadelila viac ako sekundu Zobraziť článok

Druhá skončila Nórka Ragnhild Mowinckelová (+0,82), tretia Švédka Sara Hectorová (+1,19). Vlhovej ušlo pódium o 18 stotín sekundy.

Od vyrovnania absolútneho rekordu Švéda Ingemara Stenmarka (86) delia Shiffrinovú už len dve víťazstvá. 

Shiffrinová, ktorá viedla už po 1. kole, slávila desiaty triumf v sezóne, z toho piaty v obrovskom slalome. Upevnila si vedúce postavenie v celkovom poradí SP, na čele má už 611-bodový náskok pred Švajčiarkou Larou Gutovou-Behramiovou, Vlhová je naďalej tretia. Dvadsaťsedemročná Američanka zvýšila náskok aj na čele priebežného hodnotenia disciplíny, druhá Gutová-Behramiová zaostáva o 118 bodov.

Po 1. kole figurovala Vlhová na siedmom mieste. So štartovým číslom 5 predvádzala od úvodu plynulú jazdu, postrážila si aj kritickú červenú bránku v strmine, kde zvolila vyšší nájazd a na treťom medzičase bola priebežne tretia so stratou 0,48 s na Shiffrinovú. V záverečnom sektore však urobila veľkú chybu a v cieli mala na líderku stratu 1,22 sekundy. Líderka SP i klasifikácie disciplíny išla až na menšie zaváhanie v strmine čisto, dravo a na konkurentky si vybudovala vyše polsekundový náskok. Druhá Hectorová strácala 51 stotín, tretia pozícia patrila domácej Marte Bassinovej (+0,65).

V 2. kole išla slovenská reprezentantka razantnejšie, v strednej zatvorenej časti našla výbornú líniu a dolu viac pustila lyže. Záverečné metre zvládla aj s veľkou dávkou rizika a o jednu stotinu prekonala dovtedajšiu líderku Gutovú-Behramiovú. Vo vedení zostala aj po jazdách Tessy Worleyovej a Federicy Brignoneovej, z čelnej pozície ju zosadila až Mowinckelová. Keďže Maria Therese Tvibergová i domáca Bassinová vypadli, získala Vlhová ešte ďalšie dve priečky. Shiffrinová nenechala nič na náhodu a ďalšou suverénnou jazdou si došla po víťazstvo.

Druhý obrák v Kronplatzi bol náhradou za preteky v Šindlerovom Mlyne, ktoré zrušili, aby vznikol v českom stredisku priestor pre dva slalomy. Pôjdu sa najbližší víkend, v sobotu o 9.30/12.30 a v nedeľu o 9.15/12.15 h.

Výsledky obrovského slalomu SP žien v Kronplatzi:
1. Mikaela Shiffrinová (USA) 2:03,28 min., 2. Ragnhild Mowinckelová (Nór.) +0,82 s, 3. Sara Hectorová (Švéd.) +1,19, 4. Petra VLHOVÁ (SR) +1,37, 5. Lara Gutová-Behramiová (Švaj.) +1,38, 6. Tessa Worleyová (Fr.) +1,65, 7. Paula Moltzanová (USA) +1,97, 8. Federica Brignoneová (Tal.) +2,03, 9. Alice Robinsonová (N.Zél.) +2,13, 10. Nina O'Brienová (USA) +2,20

Celkové poradie SP (po 26 z 39 súťaží): 1. Shiffrinová 1517 b., 2. Gutová-Behramiová (Švaj.) 906, 3. VLHOVÁ 896, 4. Brignoneová 688, 5. Mowinckelová 675, 6. Marta Bassinová (Tal.) 638

Poradie v obrovskom slalome (8 z 10): 1. Shiffrinová 600, 2. Gutová-Behramiová 482, 3. Bassinová 451, 4. VLHOVÁ 436, 5. Brignoneová 396, 6. Hectorová 333.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});