Miloš Kelemen po premiére v profilige: Bol to krásny moment

Premiéru v NHL má za sebou! Slovenský hokejista Miloš Kelemen (23) ju absolvoval v noci na stredu, keď nastúpil v druhom útoku Arizony ...
  • Zdroj: instagram/miloskelemen

Premiéru v NHL má za sebou! Slovenský hokejista Miloš Kelemen (23) ju absolvoval v noci na stredu, keď nastúpil v druhom útoku Arizony v dueli s Anaheimom, v ktorom domáci Coyotes prehrali 2:5.

Kelemen strávil na ľade 10 minút a 4 sekundy, na bránku súpera vyslal jednu strelu a prezentoval sa tromi bodyčekmi. Martin Fehérváry si pripísal na konto asistenciu, Washington však prehral na pôde Colorada 2:3.

Slovenský hokejista Miloš Kelemen absolvoval premiéru v NHL.
Kelemen absolvoval v NHL premiéru, Fehérváry v Colorade bodoval Zobraziť článok

Kelemena vedenie Arizony v utorok povolalo z farmárskeho mužstva Tucson Roadrunners (AHL) do prvého tímu, v ktorom nahradil Michaela Carconeho. Slovenský krídelník ťahá svoju prvú sezónu v zámorí. Bronzový medailista zo ZOH v Pekingu podpísal vlani v máji s Coyotes dvojročný nováčikovský kontrakt. Na jeseň sa predstavil v prípravnom kempe "kojotov", po ktorom zamieril na farmu do AHL. V drese Tucsonu odohral 39 zápasov, v ktorých nazbieral 20 kanadských bodov za deväť gólov a 11 asistencií.

Hokejisti Michaloviec dostali od vedenia klubu netradičný finančný postih za predošlé dve domáce prehry.
Útočník Michaloviec Dávid Buc: Namiesto pokút sme od vedenia prijali iný návrh Zobraziť článok

"Bol to krásny moment a som veľmi nadšený, že som mohol nastúpiť. Cítil som nervozitu pred zápasom. V prvej tretine sme hrali dobre, keďže sme mali aj niekoľko šancí, ale nepodarilo sa nám skórovať. Mal by som lepšie pocity, keby sme pri mojej premiére triumfovali," povedal Kelemen pre nhl.com.

Toto sme tu takmer 20 rokov nemali

Po Jurajovi Slafkovskom a Pavlovi Regendovi sa Miloš Kelemen stal tretím Slovákom, ktorý v aktuálnej sezóne debutoval v NHL. Viac ako dvoch nováčikov v jednej sezóne malo Slovensko naposledy v ročníku 2005/2006.
    

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});