Slafkovský mieri k hokejovým milionárom: Zariskuje Montreal alebo ho podpíše už v lete?

Slovenský hokejový útočník Juraj Slafkovský sa čoskoro zapojí do prípravy pred majstrovstvami sveta v Česku. Vedenie Montrealu Canadiens ...
  • Zdroj: SITA/AP

Slovenský hokejový útočník Juraj Slafkovský sa čoskoro zapojí do prípravy pred majstrovstvami sveta v Česku. Vedenie Montrealu Canadiens si však už teraz láme hlavu, čo s jeho kontraktom. Podpíšu ho v lete alebo zariskujú a počkajú ďalší rok?

FOTOGALÉRIA: Juraj Slafkovský

Špekulácie neutíchajú. Po tom, čo slovenský hokejista Juraj Slafkovský (20) predviedol v aktuálnej sezóne svoj obrovský potenciál, jeho fanúšikovia začínajú nahlas uvažovať o tom, akú zmluvu mu vedenie Montrealu v dohľadnom čase ponúkne. Napriek tomu, že ho skauti a manažéri z prostredia NHL skritizovali, pri jeho mene sa skloňujú ťažké milióny!

Keď vedenie Canadiens rodáka z Košíc v roku 2002 draftovalo z prvého miesta, netajilo sa tým, že chcú z neho urobiť tvár a hviezdu organizácie. Bronzový medailista z olympiády v Pekingu podpísal trojročný nováčikovský kontrakt s príjmom 950-tisíc dolárov ročne, no už rok pred jeho vypršaním sa začínajú vynárať špekulácie, že by si mal Montreal poistiť služby Juraja Slafkovského dlhodobým kontraktom na niekoľko miliónov.

 

Slafkovský nastúpil opäť v prvom útoku Montrealu.
Ako obstál Slafkovský v hodnotení draftových jednotiek? To snáď nemyslia vážne! Zobraziť článok

V diskusiách na internete začali razom lietať cifry od 6 do 8 miliónov dolárov. „Len on a jeho agent vedia, v akých reláciách sa to pohybuje a koľko si môžu vypýtať. Stále má však ešte rok platný kontrakt, a tak a uvidíme, či počkajú na sezónu a to, ako sa mu bude ďalej dariť,“ skonštatoval pred pár dňami pre Šport24.sk bývalý útočník Montrealu Richard Zedník.

 

Podľa Richard Lintnera bude vedenie klubu uvažovať, že so Slafkovským podpíšu nový kontrakt čo najskôr. „Pri tempe, aké predvádzal v závere sezóny, sa dá očakávať, že v tej budúcej môže pokoriť hranicu 70 kanadských bodov a jeho pozícia by bola ešte silnejšia ako teraz. Ide však aj o signál, ktorý chce klub spolu s Jurajom vyslať fanúšikom, že ak by podpísali zmluvu v lete alebo v prvej polovici sezóny, tak je to znamenie, že táto spolupráca je úprimná,“ myslí si bývalý obranca.

 

Pozreli sme sa detailnejšie na to, koľko v súčasnosti zarábajú draftové jednotky poslednej dekády. Nateraz poslednému najvyššie draftovanému hokejistovi Connorovi Bedardovi i jednotke z roku 2021 Owenovi Powerovi plynú rovnako ako Slafkovskému nováčikovské kontrakty na úrovni tesne pod miliónom dolárov. Sedem predchádzajúcich prvých volieb draftu sa však dnes vôbec nemá zle. Najlepšie sa vodí Connorovi McDavidovi (draftová jednotka 2015) z Edmontonu, ktorý zarobí ročne 12,5 milióna pred zdanením. Len o 900-tisíc menej pípne na účet Austonovi Matthewsovi (2016) z Toronta a zmluvu na 8 miliónov na sezónu má Jack Hughes (2019) z New Jersey. Či sa raz dostane Juraj Slafkovský na ich úroveň je otázne, no rozhodne má k tomu namierené.

Michal Handzuš a Juraj Slafkovský
Handzuš krotí nadšenie z posíl z NHL: Nemajte veľké očakávania! Zobraziť článok

Zárobky draftových jednotiek poslednej dekády

2014: Aaron Ekblad (Florida) – 7,5 mil.
2015: Connor McDavid (Edmonton) – 12,5 mil.
2016: Auston Matthews (Toronto) – 11,6 mil.
2017: Nico Hischier (New Jersey) – 7,25 mil.
2018: Rasmus Dahlin (Buffalo) – 6 mil.
2019: Jack Hughes (New Jersey) – 8 mil.
2020: Alexis Lafreniére (NY Rangers) – 2,33mil.
2021: Owen Power (Buffalo) – 917-tisíc (nováčikovský kontrakt)
2022: Juraj Slafkovský (Montreal) – 950-tisíc (nováčikovský kontrakt)
2023: Connor Bedard (Chicago) – 950-tisíc (nováčikovský kontrakt)

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});