Sagan odštartuje sezónu na pretekoch Vuelta a San Juan: Cítim sa skvele a som pripravený bojovať

A je to tu! Cyklista Peter Sagan (32) už dnes odštartuje novú sezónu 2023 úvodnými etapovými pretekmi Vuelta a San Juan (22. – 29. januára). ...
  • Zdroj: TASR

A je to tu! Cyklista Peter Sagan (32) už dnes odštartuje novú sezónu 2023 úvodnými etapovými pretekmi Vuelta a San Juan (22. – 29. januára). Navyše, slovenskú hviezdu čakalo po príchode do Argentíny mimoriadne milé prekvapenie – domáca krásavica Manuela, ktorá má slovenské korene. Šťastná dievčina privítala Tourminátora rovnako ako pred tromi rokmi, dnes však výrazne podrástla.

FOTOGALÉRIA: Peter Sagan

Sagan má prosto fanúšikov po celom svete. Aj napriek tomu, že trojnásobný majster sveta v poslednom čase neprežíva najlepšie obdobie… Bojoval totiž s covidovými infekciami, ako aj následkami po nich. Teraz dúfa, že sezóna 2023 bude preňho oveľa lepšia a konečne bude môcť ukázať, čoho je stále schopný. „Vlani som začal s prípravou neskôr a mal som aj viaceré zdravotné problémy vrátane dlhého covidu. Mal som pre to problémy vyhrávať preteky,” priznal Sagan pred ostrým štartom.

„Divná bolesť v nohe ma neustále limitovala. Dialo sa to však aj
počas tréningov alebo keď som len tak voľne bicykloval. Bolesť ma neustále sprevádzala. Keď zameškáte zimnú prípravu, ťažko sa to potom počas roka dobieha. Teraz sa však cítim skvele a som pripravený bojovať,“ dodal Sagan.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});