Futbalové MS klubov prinesú veľkú novinku: Rozhodcovia budú vysvetľovať divákom verdikty VAR-u!

Rada Medzinárodnej futbalovej asociácie (IFAB) na stredajšom zasadnutí rozhodla, že na MS klubov (1.-11. februára v Maroku) budú rozhodcovia ...
  • Zdroj: TASR/AP

Rada Medzinárodnej futbalovej asociácie (IFAB) na stredajšom zasadnutí rozhodla, že na MS klubov (1.-11. februára v Maroku) budú rozhodcovia fanúšikom na štadióne aj pri televíznych obrazovkách vysvetľovať verdikty systému VAR. IFAB tak rozhodla pre častú kritiku rozhodcov počas uplynulých MS v Katare.

"Myslíme si, že fanúšikovia nedostávajú dostatok informácií. Rozhodnutie videorozhodcu budeme tlmočiť prostredníctvom rozhodcu cez mikrofón podobne ako napríklad v niektorých hokejových ligách či americkej NFL," vyhlásil výkonný riaditeľ anglickej FA Mark Bullingham.

Vedenie musí v tejto súvislosti ďalej vyriešiť, v akom jazyku bude komunikácia s divákmi prebiehať, avšak ak sa táto novinka osvedčí, IFAB očakáva, že sa rozšíri do viacerých popredných futbalových súťaží.
 

Slovenský obranca Milan Škriniar v drese Interu Miláno.
Talianska legenda útočí na Škriniara: Chamtivosť nerobí človeka šľachetným! Zobraziť článok

Ďalším úspešne schváleným bodom, ktorý sa taktiež objaví na februárových MS klubov, je väčší počet nadstavených minút. Toto opatrenie sa osvedčilo už na MS v Katare, keď malo za úlohu zabrániť hráčom úmyselne zdržovať hru a skracovať tak aktívny hrací čas. Informovala agentúra DPA.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});