Tragická smrť šampióna v squashi Miroslava Cellera († 31) je plná otáznikov: Čo sa dialo pred osudným pádom zo schodov?

Jeho tragickú smrť si nikto nevie vysvetliť! Slovensko zasiahla v sobotu šokujúca správa o úmrtí squashového šampióna a reprezentanta ...

Jeho tragickú smrť si nikto nevie vysvetliť! Slovensko zasiahla v sobotu šokujúca správa o úmrtí squashového šampióna a reprezentanta Miroslava Cellera († 31).

Fotogaléria

Športovec zomrel po nešťastnom páde zo schodov v podniku Meanto na Bielej ulici, priamo v centre Bratislavy. Spolu s Miroslavom spadol aj jeho kamarát, ktorý utrpel úraz hlavy, no prežil. Miroslavovi najbližší ani dva dni po hrôzostrašnej udalosti presne nevedia, čo sa v osudnú noc vlastne stalo. Okolie však tvrdí, že Celler ani jeho kamarát alkoholu neholdovali. 

Pomoc na miesto nehody zavolal mobil bez pomoci človeka.
Tragická nehoda na strednom Slovensku: Vodič automobilu neprežil zrážku s nákladným vozidlom! Zobraziť článok

Večerná zábava v centre hlavného mesta sa v sobotu 7. januára po druhej hodine ráno zmenila na boj o život, ktorý sa, žiaľ, skončil neúspešne. Majster Slovenska v squashi Miroslav Celler († 31) nešťastne zomrel po páde zo schodov v podniku Meanto na Bielej ulici, v blízkosti Hlavného námestia. Privolaní záchranári mu už nedokázali pomôcť. Podnik bol po tragédii celú sobotu aj nedeľu zatvorený.

Pred dverami horeli sviečky za zosnulého šampióna v squashi, otca, manžela a kamaráta. Najťažšie celú udalosť samozrejme znáša rodina nebohého športovca, ktorá sa utápa v slzách. „Je to ešte čerstvé a ťažké pre nás.... Mirko bol vynikajúci človek a osobnosť,“ povedal pre Nový Čas Cellerov starší brat Roman.

ilustračné foto
Celtic sa na Nový rok zahalil do smútku: Zomrel legendárny útočník klubu († 66) Zobraziť článok

Pomôžu kamerové záznamy?

Ani jeho najbližší športoví spolupútnici ešte stále presne nevedia, ako došlo k tragédii. „Snažil som sa zistiť nejaké informácie od človeka, čo spadol zo schodov spolu s ním. Bohužiaľ, je ešte stále príliš rozrušený na to, aby o tom mohol hovoriť. Našťastie, nemal také vážne zranenia ako Miroslav. Pýtal som sa aj ďalších ľudí z jeho okolia, zatiaľ sa šíria len nepodložené fámy, takže kým nebudem mať presnejšie informácie, nechcem špekulovať. Viem len, že to neboli chalani, ktorí by holdovali alkoholu. Všetci sme z toho stále otrasení,“ povedal Novému Času jeho priateľ a squashista Marek Manik.

Polícia v sobotu informovala, že príslušník Okresného riaditeľstva PZ Bratislava I začal v súvislosti s tragédiou trestné stíhanie vo veci trestného činu usmrtenia. Mužov zákona sme oslovili s otázkou, či majú k dispozícii kamerové záznamy z podniku, ktoré by im mohli pri vyšetrovaní víkendového nešťastia pomôcť. „Vzhľadom na štádium trestného konania nie je možné poskytnúť žiadne ďalšie informácie,“ vyjadrila sa policajná hovorkyňa Jana Šimunková.

Vzorom mu bol zápasník

Miroslav okrem Slovenska hral profesionálne squash aj v najvyššej českej lige. Pôsobil v klube Viktoria Brno. V dotazníku prezradil o sebe aj to, že jeho športovým vzorom bol, paradoxne, zápasník Connor McGregor. „V 10 rokoch som si bol raz vyskúšať squash a už to bolo. Mojím cieľom do budúcna je byť najmä vnútorne spokojný,“ napísal o sebe Celler, ktorému sa kvôli strašnému nešťastiu sny už nikdy nesplnia.

Smutnú správu komentovala aj Slovenská squashová asociácia. „So žiaľom v srdci vám oznamujeme, že pri nešťastnej náhode dnes prišiel o život Miroslav Celler. Bol výborným športovcom a kamarátom, no predovšetkým skvelým manželom a otcom. Vyjadrujeme úprimnú sústrasť jeho rodine a najbližším. Odpočívaj v pokoji, Mirec,“ lúčili sa s ním v sobotu priatelia na stránke asociácie.

Miroslav Celler († 31)

  •  šesťnásobný majster Slovenska v kategórii mužov
  •  reprezentant Slovenska
  •  osemnásobný majster Slovenska - juniori
  •  majster Európy 3. divízie v r. 2017
  •  hráč PSA (Professional Squash Association), 210. miesto vo svetovom rankingu
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});