Nielen Ronaldo, ale i iné hviezdy: Známe mená v saudskoarabskej lige

Za arabskými peniazmi smerujú veľké hviezdy! Okrem Ronalda (37) sa v najvyššej saudskoarabskej lige objavujú známe mená, ktoré pôsobili ...
  • Zdroj: TASR/AP

Za arabskými peniazmi smerujú veľké hviezdy! Okrem Ronalda (37) sa v najvyššej saudskoarabskej lige objavujú známe mená, ktoré pôsobili v najlepších súťažiach sveta.

Svetoznámy the Sun pripravil jedenástku najznámejších hráčov pôsobiacich v najvyššej saudskoarabskej lige, do ktorej prestúpil aj Cristiano Ronaldo.

Brankár - David Ospina
V potenciálnej najlepšej zostave saudskoarabskej Premier League sa nachádza bývalý brankár Arsenalu Londýn. Ospina pôsobil aj v Taliansku, kde obliekal dres SSC Neapol.

Obrana - Alberto Botia, Ahmed Hegazi, Naldo
33-ročný Botia vyšiel z akadémie Barcelony a v mládežníckych kategóriách reprezentoval Španielsko. Ahmed Hegazi pôsobil v Anglicku či Taliansku a za svoju domovinu (Egypt) odohral 78 medzištátnych zápasov. Okrem Ronalda pôsobí v Saudskej Arábii aj Naldo - brazílsky obranca odohral v reprezentácii 4 zápasy a na svojom konte má viacero štartov v Lige majstrov či Európskej lige UEFA.

Záloha - Helder Costa, Ever Banega, Gregorz Krychowiak, Luiz Gustavo, Salem Al-Dawsari
Helder Costa si počas kariéry vyskúšal aké je to hrať v najvyššej súťaži v Portugalsku, Španielsku, Francúzsku, ale i v Anglicku, jeho najvyššia prestupová hodnota bola 15 miliónov €. Banegu si dozaista pamätajú fanúšikovia v Španielsku, kde pôsobil od roku 2008 do roku 2020, kedy prestúpil do Saudskej Arábie.

Dlhoročný poľský reprezentant Krychowiak sa na klubovej úrovni objavoval v drese PSG, ale hral aj za Sevillu. Luiz Gustavo svoju najväčšiu slávu zažil v Nemecku - hral za Bayern Mníchov, Hoffenheim i Wolfsburg. Salem Al-Dawsari sa pravidelne objavuje v reprezentácii Saudskej Arábie, celkovo nastúpil za svoju krajinu 73krát, v nich dokázal streliť 18 gólov.

Útok - Odion Ighalo, Cristiano Ronaldo
Najlepšia zostava saudskoarabskej ligy má na hrote útoku dvoch hráčov s minulosťou v Manchestri United. Ighalo pôsobil v drese "červených diablov" v roku 2021 a Cristiana Ronalda športovým fanúšikom netreba predstavovať.
 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});