Ďalšie tŕpke poníženie pre ruský hokej: Ani toto nedokážeme vyhrať!

Ruský hokej je pre vojnu na Ukrajine vylúčený zo všetkých medzinárodných súťaží a vedenie tamojšieho zväzu sa rozhodlo zorganizovať vlastný ...
  • Zdroj: TASR/AP

Ruský hokej je pre vojnu na Ukrajine vylúčený zo všetkých medzinárodných súťaží a vedenie tamojšieho zväzu sa rozhodlo zorganizovať vlastný turnaj. Dopadlo to nakoniec veľkým fiaskom.

Rusi zorganizovali turnaj Channel One Cup, ktorý mal potešiť domácich fanúšikov veľkolepým triumfom, ale všetko skončilo ponižujúcou porážkou. Turnaj hostila Moskva a zúčastnilo sa na ňom Bielorusko a Kazachstan.

Rusko po výhre nad Kazachstanom prehralo v boji o prvé miesto s Bieloruskom, proti ktorému ťako vybojovalo remízu v základnej hracej dobe (4:4), následne prehralo na nájazdy.

Rusi niesli prehru len veľmi ťažko. „Nedokázali sme vyhrať ani turnaj, ktorý bol vytvorený len kvôli nám,“ napísal novinár Lev Lurkin z webu Championat.ru.

Prehra Rusov bola ponižujúcejšia ako vo finále na ZOH v Pekingu proti Fínsku. „Táto čerstvá porážka sa mi zdá ale ešte viac ponižujúca. Rusko skrátka nemalo na tomto turnaji za žiadnych okolností sklamať. Hokejisti hrali doma pred svojimi fanúšikmi, ktorým boli predávané lístky za premrštené ceny. Pozerali sa pritom na to, ako ruskí hokejisti musia neustále doťahovať zápas s len ľahko posilneným Dynamom Minsk a nakoniec prehrali," hneval sa ruský novinár.

Žurnalista Lurkin sa obáva, že na ruský hokej bude mať medzinárodná izolácia fatálny vplyv.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});