Tému, ktorá rozdeľuje spoločnosť, rozlúsknu v prospech hokejovej repre: Stopka pre hráčov z KHL?!

Naťahuje sa to poriadne dlho, ale rozhodnutie o hráčoch z KHL v slovenskej reprezentácii podľa informácií Nového Času v zákulisí už padlo. ...
  • Zdroj: TASR

Naťahuje sa to poriadne dlho, ale rozhodnutie o hráčoch z KHL v slovenskej reprezentácii podľa informácií Nového Času v zákulisí už padlo. Na svetový šampionát do Česka s nimi realizačný tím takmer určite nepočíta! Dôvodom má byť to, aby sa celé mužstvo mohlo sústrediť len na športovú stránku veci a nemuselo riešiť možné politické útoky.

FOTOGALÉRIA: Stopka pre hráčov z KHL?!

Od vypuknutia vojny na Ukrajine sa hráči z nadnárodnej KHL, ktorá je podporovaná z ruských vládnych zdrojov, v slovenskom reprezentačnom drese nepredstavili. Pred májovým svetovým šampionátom v Česku sa však objavili indície, že by sa to mohlo zmeniť. Bola na to aj politická vôľa.

Politické tlaky

„Vyzývam Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH), aby dôsledne zvážil svoje stanovisko a neunáhlil sa prijať také rozhodnutie, ktoré pod nezmyselným mediálnym a politickým tlakom opozičných strán znemožní hokejistom z KHL reprezentovať našu vlasť,“ povedal ešte vo februári čerstvo zvolený prezident Peter Pellegrini (48).

A práve voľby, ktoré prebiehali u nás v ostatných týždňoch, mali byť podľa našich informácií jedným z dôvodov toho, že SZĽH nevydal oficiálne stanovisko ešte počas kampane. Potom by sa to totiž mohlo stať predmetom politickej hry, čo by neprospelo športovej veci.

Nepôjdeme!

Očakáva sa, že oficiálny verdikt má zväzový šéf Miroslav Šatan povedať v Humennom počas prípravného dvojzápasu (včera a dnes) proti Švajčiarsku.

Nám sa však podarilo zistiť od slovenských hokejistov pôsobiacich v KHL, ktorí nechceli byť z dôvodu prípadných negatívnych reakcií menovaní, že na šampionát do Česka nepôjdu. Rozhodnutie už malo padnúť skôr, len nebolo verejne prezentované kvôli politike. Navyše, okrem Gernáta, ktorý postúpil s Jaroslavľom do finále, všetci už majú po sezóne, pričom väčšina nebola na ľade už mesiac a hráči už boli aj na dovolenkách. Nehovoriac o tom, že Rybár a Jaroš nedohrali sezónu pre zranenia.

Slovenskí reprezentanti v Humennom privítali Švajčiarov.
Výborný vstup slovenských hokejistov do prípravy na MS: Švajčiari sa nezmohli ani na gól Zobraziť článok

Kamaráti by zvýšili tlak

Možných negatívnych vonkajších reakcií na tím kvôli hráčom z KHL sa obávali aj iní reprezentanti. Najprv sa tak verejne vyjadril Róbert Lantoši (28), teraz sa k nemu pridal líder Peter Cehlárik (28). „Robo to povedal dobre. Chalani sú naši kamaráti, ale keby prišli, celý tím by bol pod tlakom. Vzalo by to pozornosť v sústredení sa v tréningoch, zápasoch a uškodilo by to,“ uviedol pre denník Šport.

Slovenskí hokejisti v KHL:

- Patrik Rybár (Spartak Moskva) - sezónu skončil 30. 3.

- Adam Húska (Nižný Novgorod) - sezónu skončil 9. 3.

- Michal Čajkovský (Spartak Moskva) - sezónu skončil 30. 3.

- Martin Gernát (Jaroslavľ) - postúpil do finále

- Mislav Rosandič (Togliatti) - sezónu skončil 9. 3.

- Christián Jaroš (Čerepovec) - sezónu skončil 8. 3.

- Tomáš Jurčo (Omsk) - sezónu skončil 30. 3.

- Michal Krištof (Soči) - sezónu skončil 25. 2.

- Adam Liška (Čerepovec) - sezónu skončil 8. 3.

Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Craig Ramsey na prvom tréningu.
Ramsaymu sa rysuje kvalitný tím: Príde táto štvorica z NHL?! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});