Prezident Miroslav Šatan prezradil detaily: Ako sa rodilo rozhodnutie o hráčoch z KHL?

Slovenskú športovú verejnosť dnes obletela správa, na ktorú všetci čakali. Výkonný výbor Slovenského zväzu ľadového hokeja (VV SZĽH) ...
  • Zdroj: TASR

Slovenskú športovú verejnosť dnes obletela správa, na ktorú všetci čakali. Výkonný výbor Slovenského zväzu ľadového hokeja (VV SZĽH) rozhodol, že hráči z KHL sa nepredstavia ani na tohtoročných majstrovstvách sveta v hokeji.

FOTOGALÉRIA: Stopka pre hráčov z KHL?!

VV SZĽH vo svojom oficiálnom vyhlásení nespomenul nič o zákaze reprezentovania pre hokejistov pôsobiacich v ruskej súťaži, no hlavným dôvodom ich absencie sú rôzne zdravotné, osobné, rodinné či iné dôvody. Polarizujúca téma je tak definitívne uzavretá.

„Vieme, že stanovisko nepotešilo ani jednu stranu, no je to výsledok toho, čo nám vyvstalo z diskusií s hráčmi," uviedol prezident SZĽH Miroslav Šatan po piatkovom stretnutí so Švajčiarskom (5:3).

Na snímke slovenská striedačka zľava Alex Tamáši, Róbert Lantoši, Pavol Regenda, kapitán Marek Hrivík a uprostred v pozadí tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Craig Ramsay.
Padlo definitívne rozhodnutie: Posilnia Slovensko na MS v Česku hráči z KHL? Zobraziť článok

Členovia výboru konštatovali, že každý hokejista, ktorý vlastní slovenský pas a má požadovanú výkonnosť, má právo reprezentovať Slovensko na medzinárodných podujatiach. Exekutívny orgán slovenského hokeja verí, že trénerom sa podarí na májové MS v Prahe a Ostrave zložiť čo najsilnejší tím, ktorý svojimi výkonmi, dá zabudnúť na rozdielnosť názorov v spoločnosti a spojí národ tak, ako sa mu to v minulosti viackrát podarilo.

„Táto téma rozdeľuje spoločnosť už dlhší čas. V povolebnom období ide o ešte viac exponovanú tému. Po dlhej diskusii sme dospeli k uvedenému stanovisku. Všetkým sa chcem poďakovať za pragmatické riešenie.

Snažíme sa o to, aby bola čo najlepšia situácia pre reprezentačné mužstvo a aby sa hráči mohli pripravovať na MS. Väčšina z nich bola buď zranená, alebo mala osobné dôvody, pre ktoré nemohli prísť. Vzhľadom na situáciu, ktorá by ich čakala po pripojení sa k mužstvu, sa rozhodli neprísť. Rozprávali sme sa asi o dvoch hráčoch. Naše rozhodnutie bol jednohlasné. Teraz sa už chceme sústrediť na MS a veríme, že tréneri budú mať pokoj na prípravu," rozrozprával sa Šatan.

Oliver Okuliar počas tréningu slovenskej hokejovej reprezentácie
Splnený sen: Slovenský reprezentant má zmluvu s finalistom NHL Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});