Slovinský prízrak opäť raz ohúril basketbalový svet: Dončič predviedol v zámorí takúto parádu!

Slovinský basketbalista Luka Dončič (23) patrí k najväčším hviezdam zámorskej NBA a svojimi schopnosťami častokrát dvíha divákov zo sedačiek. ...
  • Zdroj: TASR/AP

Slovinský basketbalista Luka Dončič (23) patrí k najväčším hviezdam zámorskej NBA a svojimi schopnosťami častokrát dvíha divákov zo sedačiek. Tejto povesti nezostal nič dlžný ani v nočnom domácom zápase proti Portlandu, keď predviedol priam dychvyrážajúcu individuálnu akciu.

(ilustračné foto)
Svet basketbalu sa ponoril do smútku: Zomrel prvý tréner († 79) LeBrona Jamesa v NBA Zobraziť článok

Dallas Mavericks si v piatok v noci poradil s Portlandom Trail blazers hladko 130:110. S 33-omi bodmi bol rodák z Ľubľany ústrednou postavou duelu, no po záverečnej siréne sa rozoberal najmä jeho úspešný smečiarsky pokus z tretej štvrtiny.

Dončič nie je totiž v najlepšej basketbalovej lige sveta považovaný za najatletickejšieho hráča, preto svojou akciou prekvapil nie len tých najväčších expertov, no dokonca aj sám seba. 

Po šikovnom prieniku z vrchu perimetra sa dvomi nohami odrazil od palubovky a nekompromisne zasmečoval cez brániacich hráčov. Fanúšikovia v hale boli vo vytržení a spomalené zábery okamžite obleteli celý basketbalový svet.

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});