Predstaví sa Slafkovský na MS juniorov? TOTO povedal tréner Montrealu

Slovenský hokejista Juraj Slafkovský (18) je posledným hokejistom z tohtoročného draftu NHL, ktorý sa udržal v NHL. Slovenskí fanúšikovia ...

Slovenský hokejista Juraj Slafkovský (18) je posledným hokejistom z tohtoročného draftu NHL, ktorý sa udržal v NHL. Slovenskí fanúšikovia sú zvedaví, či ho Montreal uvoľní na MS juniorov. Takto sa vyjadril tréner Canadiens.

Fotogaléria

Rodák z Košíc by sa mohol predstaviť na juniorskom šampionáte a výrazne by tak posilnil útok Slovákov. Zbiera skúsenosti v NHL a je stabilnou súčasťou Montrealu. Slafkovský odohral v profilige 16 zápasov, vsietil tri góly a pridal dve asistencie. Priemerne odohrá takmer 11 minút.

Predstaví sa Slafkovský na majstrovstvách sveta do 20 rokov? Zámorskí reportéri túto otázku položili trénerovi Montrealu Martinovi St. Louisovi. „To nie je otázka pre mňa. Musíte sa spýtať nášho generálneho manažéra Kenta Hughesa,“ odkázal bývalý skvelý útočník NHL, ktorý o účasti Slafkovského na MS stále nemá jasno.

Majstrovstvá sveta juniorov sa uskutočnia od 26. decembra 2022 do 5. januára 2023. Hrať sa bude v kanadských mestách Halifax a Mancton. Slovensko narazí v skupine na USA, Fínsko, Švajčiarsko a Lotyšsko.

Na snímke vľavo útočník Jakub Demek počas tréningu slovenskej hokejovej reprezentácie do 20 rokov.
Komplikácie slovenského tímu mesiac pred štartom MS juniorov: Chýbať bude jedna z najväčších hviezd Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});