Komplikácie slovenského tímu mesiac pred štartom MS juniorov: Chýbať bude jedna z najväčších hviezd

Slovenskí mladíci sa na blížiacich hokejových majstrovstvách sveta juniorov v Kanade budú musieť zaobísť bez talentovaného útočníka Jakuba ...
  • Zdroj: TASR - František Iván

Slovenskí mladíci sa na blížiacich hokejových majstrovstvách sveta juniorov v Kanade budú musieť zaobísť bez talentovaného útočníka Jakuba Demeka (19). Rodáka z Beniakovec stále trápi zranenie a navyše dostal zákaz od svojho klubu NHL.

Fanúšikovia v zámorí si Juraja Slafkovského veľmi rýchlo obľúbili.
Slafkovský musel zaplatiť večeru v Montreale: Bola chutná a drahá, odkázal Juraj Zobraziť článok

Demek je momentálne hráčom tímu Kamloops Blazers v zámorskej juniorskej WHL. V sezóne 2022/2023 však kvôli zraneniu z letných majstrovstiev sveta do 20 rokov neodohral zatiaľ ani jeden zápas.

Po operácii a nútenom odpočinku len nedávno začal s tréningami na ľade. „Nechcem nič uponáhľať, aby sa to nezhoršilo. Na 99,5 percenta sa turnaja nezúčastním,“ povedal v obsiahlom rozhovore pre portál tvnoviny.sk

Slovenský hokejista v drese New Jersey Devils Tomáš Tatar (vpravo) a obranca New Yorku Rangers Adam Fox bojujú o puk v zápase.
Tatar predviedol ďalší famózny výkon: Černákova Tampa rozhodla o triumfe v predĺžení Zobraziť článok

Týmto vyjadrením odchovanec košického hokeja rozhodne nepotešil slovenských fanúšikov. Aj keby sa však stihol dať zdravotne do poriadku, na veci by to nič nezmenilo, pretože vedenie klubu NHL Vegas Golden Knights, ktoré má na neho práva, mu vystavilo razantnú stopku.

„Vedenie mi účasť na šampionáte vyslovene zakázalo, nakoľko nechce, aby som si na jednom turnaji obnovil zranenie a bol opäť mimo na niekoľko mesiacov, nebodaj ešte dlhšie,“ objasnil postoj organizácie najlepšej hokejovej ligy sveta.

Jakub Demek bol v roku 2021 jediným draftovaným slovenským hokejistom. Svetový šampionát juniorov začína 26. decembra.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});