Šéf ligy prehovoril o prestupe desaťročia: Osud Mbappého je spečatený!

Francúzska futbalová hviezda Kylian Mbappé (25) v lete definitívne odíde z PSG, kde pôsobí aj slovenský reprezentant Milan Škriniar, ...

Francúzska futbalová hviezda Kylian Mbappé (25) v lete definitívne odíde z PSG, kde pôsobí aj slovenský reprezentant Milan Škriniar, a prestúpi do iného klubu ako voľný hráč. Stále je ale okolo transferu hmla. Zamieri do Realu Madrid alebo si vyberie inú adresu?

Fotogaléria

Prezident La Ligy Javier Tebas je presvedčený, že 25-ročný hráč sa presunie do hlavného mesta Španielska. „Už som povedal, že je to isté na 99,9 percent. Mbappé bude hrať za Real Madrid. Kvôli okolnostiam súvisiacim s ekonomickou kontrolou a finančnou Fair Play po ňom nepôjde žiadny klub Premier League. Jediným klubom na svete, ktorý mu zostal, je Real Madrid. To je dôvod, prečo bude Mbappé hrať budúci rok za Real,“ povedal Tebas, ktorého citujú noviny Mundo Deportivo.

Ide o ďalšie vyjadrenie naznačujúce, že útočník bude hrať v nasledujúcej sezóne za „biely balet“. Nedávno sa v podobnom duchu vyjadril aj stredopoliar Realu Aurelien Tchouameni. „Španieli si veľmi dobre uvedomujú, aký je Kylian hráč. Ale až keď ho budú vidieť každý deň, uvedomia si jeho veľkosť,“ prezradil.

Zarobí menej ako v PSG?

V médiách už kolujú informácie o peniazoch, ktoré Mbappé v Madride dostane. Jeho plat bude približne 30 miliónov eur ročne, čo je oveľa menej ako v súčasnosti dostáva v PSG (cca 70 miliónov eur ročne). Keďže však príde ako voľný hráč, dostane podpisový bonus vo výške približne 100 miliónov eur.

Možno sa Kylian Mbappe pripojí k Realu ako víťaz treble s PSG. Jeho súčasný klub suverénne vedie v Ligue 1 (sedem kôl pred koncom má náskok 12 bodov), dostal sa do finále Francúzskeho pohára (kde nastúpi proti Lyonu) a v Lige majstrov postúpil do štvrťfinále (kde sa stretne s FC Barcelona). Nemalou mierou k tomu prispel majster sveta z roku 2018, ktorý túto sezónu odohral 39 zápasov, nastrieľal 39 gólov a pridal navyše osem asistencií.

Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Francesco Calzona.
Podľa Galisa má repre tréner byť na Slovensku, Jurkemik viní hráčov: Kiksy pod Calzonom sa stupňujú! Zobraziť článok

Shiffrinová a Kilde sa zasnúbili.
Shiffrinová a Kilde oznámili obrovskú novinku: FOTO ako dôkaz! Zobraziť článok

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});