Šéf ligy prehovoril o prestupe desaťročia: Osud Mbappého je spečatený!

Francúzska futbalová hviezda Kylian Mbappé (25) v lete definitívne odíde z PSG, kde pôsobí aj slovenský reprezentant Milan Škriniar, ...

Francúzska futbalová hviezda Kylian Mbappé (25) v lete definitívne odíde z PSG, kde pôsobí aj slovenský reprezentant Milan Škriniar, a prestúpi do iného klubu ako voľný hráč. Stále je ale okolo transferu hmla. Zamieri do Realu Madrid alebo si vyberie inú adresu?

Fotogaléria

Mbappé sa minulé leto rozhodol neaktivovať klauzulu a nepredĺžiť kontrakt s úradujúcim francúzskym šampiónom, ktorý vyprší už o pár mesiacov - 30. júna. Po tomto termíne sa stane voľným hráčom a môže podpísať zmluvu s iným klubom. Svoje rozhodnutie oznámil vo februári v tréningovom centre PSG.

Real Madrid alebo Premier League?

Francúz odštartoval profesionálnu kariéru v AS Monaco. Do Paríža prišiel v auguste 2017 najskôr na hosťovanie a neskôr na prestup. Katarským kapitálom dotovaný klub z francúzskej metropoly za neho zaplatil 180 miliónov eur, čo je doteraz druhý najdrahší transfer v histórii svetového futbalu.

S PSG získal päť titulov v Ligue 1 a šiesty má na dosah, trikrát vyhral Francúzsky pohár, dvakrát Ligový pohár, v covidom poznačenej sezóne 2019/2020 postúpil so St. Germain do finále Ligy majstrov. V ňom nestačil francúzsky tím na Bayern Mníchov. Ale túžbu získať „ušatý pohár“ s PSG môže naplniť tento rok, s klubom postúpil už do štvrťfinále.

Podľa španielskych médií Florentino Perez umožnil hráčovi vybrať si najlepší okamih na oznámenie prestupu. „Nemám čo oznamovať,“ ​​povedal nedávno Francúz. Ale iní ľudia nie sú tak rezervovaní ako on.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});