Lukáč je po atentáte na premiéra v šoku: Plačem už dve hodiny!

Po výjazdovom rokovaní vlády v Handlovej bol postrelený premiér slovenskej republiky Róbert Fico.

Po výjazdovom rokovaní vlády v Handlovej bol postrelený premiér slovenskej republiky Róbert Fico.

Fotogaléria

Vláda zasadala v handlovskom dome kultúry a po konci prišiel premiér Slovenskej republiky medzi ľudí, keď z ničoho nič zaznelo niekoľko výstrelov. Podľa dostupných informácií, ktoré sa okamžite začali šíriť, bol predseda vlády zasiahnutý 2-3 ranami, údajne do končatiny, hrudníka a brucha.

Padnúť malo vraj približne 5 výstrelov. Podľa informácií týždenníka PLUS 7 DNÍ niekto z davu zavolal „Robo, poď sem“ a v tom sa začalo strieľať.

Fica ochrankári naložili do vládnej limuzíny a už o niekoľko minút ho previezol vrtuľník do nemocnice v Banskej Bystrici, kde sa vo vážnom stave okamžite podrobí operácii. Podľa úradu vlády je jeho stav veľmi vážny a najbližšie hodiny rozhodnú o tom, či atentát prežije.

V šoku z tohto činu sú nielen samotní politici, ale aj viaceré osobnosti, ktoré takýto čin okamžite odsúdili bez ohľadu na politické preferencie občanov. Zhrozené sú aj naše športové osobnosti, ktoré nad streľbou na premiéra len krútia hlavou.

Hviezda tímu Juraj Slafkovský po návšteve reštaurácie v Ostrave nasadá do taxíku spolu so spoluhráčmi Golianom a Pospíšilom.
Takto relaxovali naši po skalpe USA: Aha, s kým sme načapali Slafkovského v taxíku Zobraziť článok

„Som v šoku, plačem už dve hodiny. Čoho sme sa to dožili, že sa na ulici strieľame za politické názory. A ešte na premiéra, to sa v živote u nás nestalo. Bojím sa o svoje deti, kde to budú žiť. Je to zvrátené. Rodine pána Fica vyjadrujeme veľkú podporu a jemu samotnému skoré uzdravenie,“ vyjadrila sa hokejová legenda Vincent Lukáč.

„To nie je možné, kde to žijeme, aby sa na ulici strieľalo po ľuďoch. Som z toho úplne hotový, v totálnom šoku. Ja naozaj neverím, že sa v dnešnej dobe môže niečo také stať.

Pevne dúfam, že sa dá Róbert Fico čo najskôr dokopy, ale opakujem, som zhrozený, doslova zhnusený z toho, čo sa tu deje,“ povedal roztraseným hlasom bývalý reprezentačný tréner slovenských futbalistov a v súčasnosti parlamentný poslanec za Smer-SD Dušan Galis.

Ruské médiá dlho s reakciou nečakali.
Rusi poriadne vypenili počas MS v Česku: Vymazali nás z histórie! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk