Podľa Galisa má repre tréner byť na Slovensku, Jurkemik viní hráčov: Kiksy pod Calzonom sa stupňujú!

Za ostatných 10 mesiacov čelí slovenská futbalová reprezentácia už tretiemu kiksu, ktorým by sa pritom pri lepšej komunikácii dalo hravo ...
  • Zdroj: TASR

Za ostatných 10 mesiacov čelí slovenská futbalová reprezentácia už tretiemu kiksu, ktorým by sa pritom pri lepšej komunikácii dalo hravo predísť. Po Vladimírovi Weissovi ml. (34) a Aleksandarovi Čavričovi (29) je tu kauza Róberta Maka (33).

Začína sa ukazovať, že sedenie Francesca Calzonu (55) na dvoch stoličkách je vážny problém. Veď odkedy vedie aj SSC Neapol, vyrobili sa v krátkom čase už dva konflikty.

FOTOGALÉRIA: Kiksy pod Calzonom sa stupňujú!

Keď Calzonu na jeseň 2022 angažoval prezident Slovenského futbalového zväzu Ján Kováčik na základe odporúčania Mareka Hamšíka cez hlasovú správu, musel mu k tomu pripojiť aj tlmočníka, keďže tréner vie len po taliansky. Enzo Passerini vydržal pri Calzonovi pol roka. Vyhodili ho za to, že vraj po bezgólovej remíze s Luxemburskom zle preložil trénerove slová o tom, že je spokojný. Od toho momentu chodí prekladať bývalý reprezentant Pavol Farkaš.

Hamšík nepomohol

Ako závažnejší problém sa však javí komunikácia s hráčmi. Prvým prípadom bol Weiss, ktorý na základe toho odmietol pod Calzonom hrať. Po tomto prípade SFZ angažoval v septembri 2023 Hamšíka ako tímového manažéra. „Som tu, aby som pomohol. Už nie na ihrisku, ale aj komunikáciou mimo neho,“ povedal vtedy. Problémom však nezabránil ani on. Medzitým je už vedený ako asistent trénera.

Podľa našich informácií viacerým hráčom prekáža, že pred zrazmi sa dozvedajú informácie len od technického vedúceho Jakuba Kojnoka. V minulosti s nimi komunikovali reprezentační tréneri priamo, teraz je tam však rečová bariéra. Nehovoriac o tom, že Calzona sa od polovice februára venuje viac Neapolu a na našu repre má čas až počas asociačných termínov.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});