Podľa Galisa má repre tréner byť na Slovensku, Jurkemik viní hráčov: Kiksy pod Calzonom sa stupňujú!

Za ostatných 10 mesiacov čelí slovenská futbalová reprezentácia už tretiemu kiksu, ktorým by sa pritom pri lepšej komunikácii dalo hravo ...
  • Zdroj: TASR

Za ostatných 10 mesiacov čelí slovenská futbalová reprezentácia už tretiemu kiksu, ktorým by sa pritom pri lepšej komunikácii dalo hravo predísť. Po Vladimírovi Weissovi ml. (34) a Aleksandarovi Čavričovi (29) je tu kauza Róberta Maka (33).

Má žiť tu!

Aj Čavrič spomínal, že chcel hovoriť s trénerom, no nedočkal sa toho, pričom Mak tiež vyčíta Calzonovi minimálnu komunikáciu. „Čo sa týka komunikácie a šumov, za tie je zodpovedný tréner. Ja si myslím, že reprezentačný tréner by mal byť na Slovensku a aj tu žiť. Sledovať ligové zápasy, talenty a proste byť v tej rodine, ktorá ho platí. Nie prísť, odohrať a potom odísť zas preč. Práve z toho potom vznikajú rôzne šumy,“ povedal pre Nový Čas bývalý kouč národného tímu Dušan Galis (74).

Legendárny brankár Alexander Vencel st., ktorý práve dnes oslavuje 80 rokov, hovorí, že podobné problémy sú aj v iných krajinách, a to ešte vo väčšej miere. „Verejnosť to však nemá rada. Čo sa týka Maka, nebolo to dobre premyslené, ja by som to ako tréner nikdy neurobil. Tieto veci nerobia dobrú krv ani v šatni medzi chlapcami,“ konštatoval pre náš denník s tým, že súčasná reprezentácia potrebuje trochu viac pokoja.

Slovenský futbalový reprezentant Róbert Mak.
Exreprezentanti sa priklonili na stranu Maka: Sapara očakáva jeho koniec v tíme Zobraziť článok

Už to tu bolo

Trénera Calzonu odklepol Kováčikovi výkonný výbor SFZ. Zástupcom trénerov v ňom je Ladislav Jurkemik (70), ktorý má skúsenosti s podobnými kauzami. „Ja som to zažil s Vratislavom Greškom i Miroslavom Karhanom,“ pripomenul tréner reprezentácie v rokoch 2002 a 2003. Spomínané vtedajšie hviezdy tímu pod ním vtedy odmietli reprezentovať. Do tímu sa neskôr vrátili až za jeho nástupcu Galisa. Jedným z dôvodov výmeny trénera boli aj konflikty s Greškom a Karhanom.

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});