Exreprezentanti sa priklonili na stranu Maka: Sapara očakáva jeho koniec v tíme

Slová Róberta Maka (33), ktorý verejne kritizoval reprezentačného trénera Francesca Calzonu (55), vyvolali na futbalovom Slovensku riadnu ...

Slová Róberta Maka (33), ktorý verejne kritizoval reprezentačného trénera Francesca Calzonu (55), vyvolali na futbalovom Slovensku riadnu búrku. Čiastočne to polarizuje verejnosť, avšak väčšina sa postavila na stranu hráča. Krídelníkovi austrálskeho FC Sydney skôr len vyčítajú, že to nemal komunikovať verejne, ale za zatvorenými dverami.

Fotogaléria

Maka naštvalo, že hoci sa trepal na reprezentačný zraz až z druhého konca sveta, jednako ani pri početnej maródke v národnom tíme nedostal v marcovom dvojzápase proti Rakúsku (0:2) a Nórsku (1:1) poriadnu šancu. V prvom stretnutí nastúpil až v 84. minúte, druhé presedel na lavičke. „Dotklo sa ma to a škrie ma to. Za týchto okolností ma tréner radšej nemal ani nominovať. Bola to dýka do chrbta,“ povedal Mak pre denník Šport.

Komunikačný kiks

Na stranu hráča sa postavili aj jeho bývalí spoluhráči z národného tímu. „Plne chápem, že chce reprezentovať na ihrisku. Treba si povedať na rovinu, že prísť zo Sydney nie je žiadna zábava. Myslím si, že Robo urobil maximum pre to, aby bol na zápasy pripravený,“ povedal Ján Ďurica (42).

Podľa slov bývalého stopéra zlyhala komunikácia, pričom rovnaký názor má aj Marek Sapara (41). „Bolo veľmi nešťastné od Roba, že to riešil takýmto spôsobom. Vo svojom vyhlásení hovorí, že teraz nie je schopný o tom rozprávať s trénerom, ale vydá svoje stanovisko do novín. Najskôr sa mali podľa mňa porozprávať s trénerom a vydiskutovať si to. Ak by medzi nimi vznikol ešte väčší problém, tak by som chápal, že by to riešil cez noviny. Takto ale nie,“ vyjadril sa niekdajší kreatívny stredopoliar. Otázkou je, či najnovší konflikt poznačí atmosféru v tíme pred blížiacimi sa ME.

Pokračovať v čítaní
Odporúčame z TIVI.sk
 
});