Dôrazné varovanie britských autorít pred ME: Ľudia, pozor na nemecké pivo!

Ministerstvo zahraničných vecí Anglicka a Škótska varovalo fanúšikov cestujúcich na Majstrovstvá Európy 2024 do Nemecka, že pivo v tejto ...

Ministerstvo zahraničných vecí Anglicka a Škótska varovalo fanúšikov cestujúcich na Majstrovstvá Európy 2024 do Nemecka, že pivo v tejto krajine môže byť silnejšie ako v Británii.

Fotogaléria

Anglicko a Škótsko sú totiž domovom tímov, ktoré sa kvalifikovali na tohtoročné EURO, ministerstvo zahraničných vecí preto vydalo nové pokyny pre fanúšikov, ktorí si už dnes plánujú cestu na turnaj.

V širokom spektre informácií ministerstvo varovalo, že nemecké pivo je typicky silnejšie ako lager, ktorý sa konzumuje v Británii, a môže byť tiež podávané vo väčších množstvách, čo znamená, že opití fanúšikovia riskujú, že im bude zamietnutný vstup na štadión.

Bývalý šéf španielskeho futbalu Luis Rubiales.
Bozk hráčke ho môže vyjsť poriadne draho: Rubialesovi hrozí basa! Zobraziť článok

Ministerstvo doslova uviedlo: "Pivo môže byť silnejšie ako v Británii, preto pite zodpovedne, poznajte svoje limity a dodržiavajte miestne zákony. Ak sa príliš opijete, nemusíte byť pustení na štadión."

Je verejne známe, že nemocnice v Nemecku musia počas víkendov či sviatkov často liečiť opitých Britov, ktorých jednoducho zaskočila sila miestneho piva. Tieto smernice sú preto rozhodne na mieste.

Škótsko sa zúčastní otváracieho zápasu turnaja, keď sa v piatok 14. júna stretne práve s hostiteľským Nemeckom v Mníchove. Anglicko začne svoju kampaň o dva dni neskôr, keď nastúpi proti Srbsku v Gelsenkirchene.

Správa tiež uvádza, že sa očakáva, že na turnaj príde približne 500 000 Britov a ministerstvo zahraničných vecí odporúča fanúšikom nekupovať lístky od priekupníkov, pretože ich nelegálny predaj by mohol viesť k trestnému stíhaniu.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});