O zdravotnom stave Sagana prehovoril jeho brat Juraj: Takáto je pravda!

Slovenský cyklista a trojnásobný majster sveta Peter Sagan (34) je už po operačnom zákroku srdca. Stalo sa tak v stredu v Taliansku a ...

Slovenský cyklista a trojnásobný majster sveta Peter Sagan (34) je už po operačnom zákroku srdca. Stalo sa tak v stredu v Taliansku a podľa jeho slov všetko prebehlo bez problémov.

Fotogaléria

Ako nám ďalej prezradil, pôvodne mal na štvrtkových pretekoch v cestnej cyklistike GP Goriška & Vipava Valley štartovať aj Peter, ale kvôli zákroku ich musel vynechať. Na otázku, kedy očakáva, že sa jeho brat opäť objaví na súťažnom bicykli, odvetil: „To bude záležať na tom, ako sa bude cítiť. On to musí prebrať s lekármi a so svojím trénerom.“

Športový riaditeľ Pierre Baquette zostáva so svojím tímom v Slovinsku do pondelka, v nedeľu ich čakajú preteky GP Adria Mobil, na ktorých sa pôvodne počítalo tiež s Petrovou účasťou.

Stihne ďalšie akcie?

Petrovým snom v tejto sezóne je prebojovať sa na OH v Paríži. Sagan má na splnenie kvalifikačných kritérií čas do 26. mája. Je však otázne, či Sagan stihne štart Svetového pohára v horskej cyklistike, ktorý je v brazílskom Mairipore na programe 12. - 14. apríla. V máji sa plánoval predstaviť na cestných etapových pretekoch Okolo Maďarska (8. - 12. mája).

Vinco Lukáč spomína na hokejové časy v Košiciach.
Lukáč o vyradení slovenských tímov z hokejovej LM: Panebože, kde sme dospeli! Zobraziť článok

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});