Problémy obrali Sagana aj o vzácne chvíle so synom: S Marlonkom trávim ešte menej času...

Zdravotné problémy ho obrali aj o vzácne chvíle! Cyklista Peter Sagan (34) si myslel, že s prechodom na horskú cyklistiku bude mať viac ...

Zdravotné problémy ho obrali aj o vzácne chvíle! Cyklista Peter Sagan (34) si myslel, že s prechodom na horskú cyklistiku bude mať viac voľného času, ktorý by mohol venovať synovi Marlonovi. Opak je však pravdou...

Fotogaléria

Slovenský Tourminátor sa v jeho poslednej sezóne rozhodol sústrediť viac na horské sedlo, no všetko mu skomplikovali zdravotné patálie so srdcom, po ktorých musel absolvovať dokonca až dva zákroky.

"Chcel som si zajazdiť posledný rok v mojej kariére a ukončiť ju na horských bicykloch. To presne aj robím, akurát mi to skomplikovali moje zdravotné problémy zo začiatku sezóny. Nemám byť prečo v strese. Ja už som si svoje odjazdil na cestnom bicykli a toto beriem skôr tak, že ma to baví a chcem si to užívať. Nekladiem si veľké veci na plecia, ktoré by som nedokázal uniesť," povedal Sagan otvorene počas pondelkovej akcie v jeho luxusnom komplexe SP Resort v Žiline.

Reč však prišla eventuálne aj na jeho syna Marlona. Podľa slov trojnásobného majstra sveta si všetci myslia, že má teraz viac voľného času, ale on sám to netvrdí. "Zdá sa mi, že so synom tento rok trávim ešte menej času... A to som s ním chcel byť naozaj viac. Veľa však cestujem, aj keď to úplne normálne nemôžem porovnávať, lebo som mal problémy, ktoré som mal. Operáciu mi nerobili v Monaku ani na Slovensku, ale v Taliansku. Som dosť vyťažený a rozbehaný. Svoj voľný čas však určite veľmi rád trávim s Marlonom, taktiež ho môžem čosi priučiť a som veľmi rád, keď vidím ako rastie," uviedol s obrovským úsmevom na tvári.

Svoj cyklistický dôchodok si Peter preto nerozmyslel a stále platí, že toto by mala byť jeho posledná sezóna medzi profesionálmi. Čo však bude ale ďalej? Uvažuje sedemnásobný držiteľ zeleného dresu z Tour de France trebárs o dráhe trénera? "To by som nepovedal. Ale vedel by som si predstaviť, že budem odovzdávať skúsenosti, ktoré som počas kariéry nadobudol. Mladí sa musia učiť! Keď človek dokáže počúvať, tak sa dokáže aj veľa naučiť," uzavrel Sagan.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk