Bývalí tréneri o Čavričovom odmietnutí repre: Nech si uvedomí, prečo dostal občianstvo!

To, čo sme avizovali už dopredu, sa nakoniec stalo realitou. Aleksandar Čavrič (29) neposilní slovenskú futbalovú reprezentáciu počas ...

To, čo sme avizovali už dopredu, sa nakoniec stalo realitou. Aleksandar Čavrič (29) neposilní slovenskú futbalovú reprezentáciu počas marcového dvojzápasu proti Rakúsku (v Bratislave 23. 3.) a Nórsku (v Osle26. 3.).

Fotogaléria

„V Kašime som mesiac a pol a súhlasím s tým, že nie som adaptovaný. Cítil som, že nie je ten správny moment odísť, prerušiť proces aklimatizácie a zároveň si zvykať na nové veci v národnom tíme. Potrebujem sa v prvom rade úplne etablovať v klube, kde som krátko a je tu pre mňa stále veľa nového. Preto som učinil veľmi náročné rozhodnutie, že v marci neprídem na zraz národného tímu,“ ozrejmil.

Na snímke tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Francesco Calzona počas tlačovej konferencie v Senci.
Veľké komplikácie na repre zraze: TOTO vyšetrenie poslalo domov 4 hráčov! Zobraziť článok

Celá táto situácia podľa jeho slov nič nemení na tom, že vzťah k Slovensku má silný. „Chcem sa ešte raz poďakovať všetkým ľuďom, ktorí prejavili záujem o to, aby som mohol reprezentovať Slovensko a dopomohli mi k tomu, aby som získal občianstvo. Aj keď teraz neprídem, veľmi si to vážim,“ pripojil s tým, že keď bude záujem, rád príde reprezentovať a s hrdosťou bude nosiť náš dres.

Rešpektujú to

Slovenský futbalový zväz (SFZ), ktorý niekoľko mesiacov bojoval o zisk jeho občianstva, čo sa úspešne podarilo, oznámil slovami hovorkyne Moniky Jurigovej, že je to hráčovo rozhodnutie, ktoré musia rešpektovať. Ako však teraz bude reagovať Calzonov realizačný tím, nie je jasné.

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});