Slovenský hokejista žiari: Je najlepším gólmanom v lige!

Gólman Marek Čiliak (33) od minulého leta pôsobí v tíme nováčika francúzskej súťaže Spartiates de Marseille. Nielenže patrí medzi opory ...
  • Zdroj: facebook/SpartiatesdeMarseille

Gólman Marek Čiliak (33) od minulého leta pôsobí v tíme nováčika francúzskej súťaže Spartiates de Marseille. Nielenže patrí medzi opory svojho klubu, ale pred pár dňami ho vyhlásili za najlepšieho gólmana celej ligy.

FOTOGALÉRIA: Gólman Marek Čiliak

Čo vravíte nato, že ste nedávno získali cenu pre najlepšieho gólmana celej súťaže?

Tak veľmi ma to prekvapilo a teším sa z toho, že hneď v prvej sezóne, čo tu pôsobím, tak som získal takúto cenu. Je to aj výsledok celého mužstva a ďakujem aj spoluhráčom, ktorí mi k tomu dopomohli. Treba povedať, že pred štartom ligy nám vedenie povedalo, že cieľom bude zachrániť pre Marseille najvyššiu súťaž a my sme v základnej časti skončili na skvelom piatom mieste. Momentálne hráme štvrťfinále a verím, že postúpime do bojov o medailu.

Kto hlasoval za vašu cenu pre najlepšieho brankára?

Všetci manažéri a tréneri z ligy. O to viac si to aj vážim.

Keď ste vlani v lete odchádzal z českej ligy z Komety Brno do Francúzska, tak sa ozývali aj hlasy, že idete do slabej súťaže a robíte vo svojej kariére krok späť. Ako to teraz spätne vnímate?

Urobil som dobré rozhodnutie a vôbec príchod do Francúzska neľutujem. Musím povedať, že zázemie je tu na výbornej úrovni. Na naše zápasy navyše chodí najviac ľudí v celej lige, čo je okolo 5 600 divákov. Hoci je Marseille futbalové mesto, tak teraz žije aj hokejom. A čo sa týka úrovne zápasov, tak môžem povedať, že ma to veľmi milo prekvapilo a liga je kvalitná. Pôsobí tu aj veľa legionárov, čo zvyšuje silu súťaže.

Spomínali ste predtým aj to, že sa hokejom bavíte a chytáte bez stresu, než tomu bola v Česku…

Presne tak. Cítim sa v absolútnej pohode. Je to spôsobené tým, že ľudia sa vo Francúzsku hokejom naozaj bavia. Vôbec nenadávajú, nepískajú a potom aj hráčom sa hrá vo výbornej pohode.

Skúsený gólman Čiliak v minulosti dvakrát štartoval za Slovensko na MS.
Bývalý reprezentačný gólman má za sebou vydarený štart v Marseille: Čiliakov debut s čistým kontom! Zobraziť článok

Bonusom pôsobiska vo Francúzsku je určite aj more. Chodíte často na pláž?

Skoro každý deň. Je to naozaj paráda, pretože more mám päť minút od štadióna i od domu, kde bývam. Po zápasoch či tréningoch, tak môžem na pláži výborne zrelaxovať. A navyše Marseille je najslnečnejšie mesto vo Francúzsku, takže počasie je tu fantastické.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});