Kauza Horner nekončí: Verstappen varuje pred explóziou v tíme Red Bull

Tím F1 Red Bull exploduje, ak jeho šéf Christian Horner zostane vo funkcii. Tvrdí to Jos Verstappen, syn obhajcu titulu a trojnásobného ...
  • Zdroj: Northfoto

Tím F1 Red Bull "exploduje", ak jeho šéf Christian Horner zostane vo funkcii. Tvrdí to Jos Verstappen, syn obhajcu titulu a trojnásobného majstra sveta Maxa Verstappena.

FOTOGALÉRIA: Christian Horner

Interné vyšetrovanie síce zbavilo funkcionára obvinení z údajného pochybenia voči zamestnankyni a Horner tak môže pokračovať na poste, no podľa Verstappena staršieho je v tíme naďalej dusno. "Cítiť v ňom napätie. Tímu hrozí, že sa roztrhne, ak zostane vo funkcii. Takto to nebude môcť ďalej pokračovať. Tím exploduje," vyjadril sa bývalý holandský jazdec v rozhovore pre denník Daily Mail. "(Horner) sa hrá na obeť, no v skutočnosti je jeden z tých, čo spôsobil problémy," citovala Josa Verstappena agentúra AP. Jeho syn nadviazal na vlaňajšiu úspešnú sezónu a triumfoval na úvodnej Veľkej cene Bahrajnu spôsobom štart-cieľ.

Šéf tímu Red Bull Christian Horner.
Horner ostáva v Red Bulle, ostane pri ňom aj jeho Spice Girl? Zobraziť článok

Vedenie Red Bullu tri dni pred prvými pretekmi sezóny oznámilo, že Horner zostane na pozícii výkonného riaditeľa a šéfa tímu. "Nezávislé vyšetrovanie obvinení vznesených proti Hornerovi je ukončené a Red Bull môže potvrdiť, že sťažnosť bola zamietnutá," uviedla spoločnosť vo vyhlásení.

Jos Verstappen odmietol špekulácie, že by hral nejakú rolu v obvineniach, ktoré sa prvýkrát objavili v holandskom denníku De Telegraaf: "To nedáva zmysel. Prečo by som to robil, keď sa Maxovi tak darí?"

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});