Fanúšikovia legendárneho pilota F1 opäť zúria: Okradla FIA Lewisa Hamiltona?

Kvalifikácia Formuly 1 na šprintové preteky Veľkej ceny Číny bola nesmierne divoká. V daždivých podmienkach sa najrýchlejším časom blysol ...
  • Zdroj: TASR/AP

Kvalifikácia Formuly 1 na šprintové preteky Veľkej ceny Číny bola nesmierne divoká. V daždivých podmienkach sa najrýchlejším časom blysol Lando Norris (24) z tímu McLaren. Jeho víťazstvu ale predchádzala kuriozita, kvôli ktorej sa hovorí o tom, že vyhrať mal nakoniec druhý Lewis Hamilton (39).

FOTOGALÉRIA: Fanúšikovia legendárneho pilota F1 opäť zúria

Skúsený britský pilot v poslednej fáze kvalifikácie zajazdil čas 1:59,201, ktorý mu v jednej chvíli stačil na prvé miesto. Cez neho sa síce následne dostal práve Norris, lenže jeho čas 1:57,940 bol zmazaný z dôvodu, že vyšiel mimo trať.

Hamilton vo farbách Mercedesu preto záverečné kolo zobral len tréningovo. Myslel si, že „pole position" má vo vrecku. V ten moment však traťoví komisári zmenili svoje pôvodné rozhodnutie a na čelo vrátili talentovaného mladíka z McLarenu.

Tento šalamúnsky verdikt poriadne rozohnil fanúšikov sedemnásobného majstra sveta F1. „FIA opäť okradla Lewisa Hamiltona," napísal jeden z nich na sociálnej sieti X a ďalší sa pridal: „FIA vidí Hamiltona na prvom mieste, a tak začne rýchlo konať, aby to napravila všetkými možnými prostriedkami. Napokon vráti čas Norrisa."

Samotný 39-ročný jazdec ich rozhorčenie nezdieľal a s výsledkom i umiestnením bol spokojný. „Boli to zložité podmienky, ale som spokojný. Akonáhle som videl, že sa blíži dážď, bol som nadšený, pretože na suchu nie sme veľmi rýchli. Keď prišiel dážď, myslel som si, že budem mať lepšiu príležitosť a moje šance ožili," zhodnotil legendárny Hamilton.

Na archívnej snímke Michael Schumacher.
Niečo sa deje so Schumacherom? Kroky rodiny vás prekvapia Zobraziť článok

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});