Bývalá ikona DAC Zsolt Kalmár smúti: Bolestivá rana...

Niekdajší dlhoročný kapitán Dunajskej Stredy sa musí zmieriť s trpkou realitou. Zsolt Kalmár mal byť jedným z členov maďarskej reprezentácie ...
  • Zdroj: TASR/Jakub Kotian

Niekdajší dlhoročný kapitán Dunajskej Stredy sa musí zmieriť s trpkou realitou. Zsolt Kalmár mal byť jedným z členov maďarskej reprezentácie na blížiacom sa európskom šampionáte. Všetko je ale inak.

FOTOGALÉRIA: Zsolt Kalmár

Bývalú ikonu DAC trápia od konca minulého kalendárneho roka nepríjemné zdravotné komplikácie. „V októbri som v reprezentačnom zápase proti Srbsku spadol na koleno a musel vynechať niekoľko ligových duelov. Potom som sa vrátil, ale cítil som, že niečo nie je také ako predtým,“ vracia sa k osudnému momentu terajší futbalista maďarského Fehérváru v rozhovore pre klubový web.

Keďže ho problémy s podkolennou šľachou značne ovplyvňovali, po dlhom premýšľaní zvolil možnosť chirurgického zákroku. Prognózy rekonvalescencie boli priaznivé a všetko nasvedčovalo tomu, že mu blížiace sa EURO neujde. „V decembri som vo Fínsku podstúpil operáciu a dúfal som, že bude môcť hrať v apríli, čo by bolo ideálne na majstrovstvá Európy,“ priznáva 29-ročný stredopoliar.

Termín návratu sa ale napokon presunul na jún. Podobne ako v roku 2020, ani tentoraz svoju rodnú vlasť na veľkom podujatí  s veľkou pravdepodobnosťou nebude môcť reprezentovať. „Najbolestivejšie je, že to vyzerá tak, že opäť prídem o šampionát, o ktorý som bojoval a mal veľký sen byť pri tom. Preto pre mňa bolo veľmi ťažké spraviť toto rozhodnutie o operácii. Veľa som premýšľal o tom, aká by bola správna cesta,“ snaží sa zmieriť s trpkou realitou Zsolt Kalmár.  

Ivan Kmotrík ml. nevylúčil možný odpredaj futbalového Slovana.
Veľké zmeny vo futbalovom Slovane? Klub má byť na predaj! Kmotrík ml. reaguje Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});