Vaculík spieva ódy na život s herečkou Turjanovou: Manželka ma podrží v dobrom aj zlom

Darí sa mu v športe i osobnom živote. Na galavečere Športovec roka 2023 zaznamenal plochodrážnik Martin Vaculík (33), držiteľ historického ...
  • Zdroj: instagram/MartinVaculik

Darí sa mu v športe i osobnom živote. Na galavečere Športovec roka 2023 zaznamenal plochodrážnik Martin Vaculík (33), držiteľ historického bronzového umiestnenia na prestížnom svetovom šampionáte Speedway GP, ocenenie pre piateho najlepšieho v kategórii jednotlivcov.

FOTOGALÉRIA: Martin Vaculík

Jeho úspechy ho katapultovali medzi slovenskú športovú elitu, no napriek tomu najväčšou výzvou pre neho zostáva odlúčenie od rodiny, ku ktorej sa s veľkou oddanosťou vracia po každých pretekoch.

Ako hodnotíte svoju vlaňajšiu sezónu? Možno by sa dala označiť za historickú…

Áno, bol to pre mňa veľmi úspešný rok, za čo som vďačný. Historicky som vybojoval na MS prvú medailu pre slovenský motošport v rámci plochej dráhy, takže sa veľmi teším. S rokom 2023 som určite spokojný.

Rezonoval teda vlani vo vašom živote najmä šport, resp. ktorý moment by ste vôbec vypichli ako najkrajší?

Tých pekných momentov v rámci sezóny bolo veľa, keďže sa mi podarili viaceré pekné víťazstvá. Vypichol by som asi dva z nich - víťazstvá v Prahe a Cardiffe.

Ako ste odštartovali rok 2024 a aké výzvy vás v ňom čakajú?

Odštartoval som ho intenzívne s mojím kondičným trénerom Marošom Molnárom. Príprava je v plnom prúde, tvrdo makáme. V marci začínam testy na dráhe a v apríli ide už ostrá sezóna.


Galavečer Športovec roka je aj o krásnych róbach a originálnych outfitoch, čo vy a móda?

Ja sa najviac komfortne cítim v mojej plochodrážnej kombinéze. To je odev mne najbližší (smiech). Ale, samozrejme, ku galavečeru oblek patrí, takže aj ten je v mojej výbave a na rôzne udalosti ho rád vytiahnem.

Stretávate tu mnoho športovcov z rôznych odvetví, aj tých mladších. O čom sa spolu bavíte?

Vždy je to príjemné, keď sa dvaja športovci, aj z rôznych disciplín, môžu spolu porozprávať a vymeniť si svoje skúsenosti a pohľady na šport. Mladým by som rád odkázal, že pokiaľ má človek cieľ a robí to s vášňou, tak dosiahnuť sa dá všetko, netreba sa vzdať a treba stále makať.

Už niekoľko rokov ste ženatý s herečkou Kristínou Turjanovou, s ktorou máte synov Marka (8) a Maxima (6). Ako prežíva vaše úspechy rodinka?

Intenzívne. Sú to moji najväčší fanúšikovia. Či už moja manželka, alebo moji synovia. Za to im ďakujem, vidím na nich, že to naozaj prežívajú! Či už priamo na dráhe, pretože sa niekedy chodia pozrieť na preteky aj naživo, ale poväčšine si to užívajú v televízii. Sú vždy celí bez seba.

Čo zase naopak znamená rodina pre vás?

Je to pre mňa to najviac, a to nehovorím ako klišé. Je to zázemie, je to miesto, kde sa cítim najlepšie. Mám naozaj skvelú manželku, ktorá mi je vždy oporou, či už v dobrých, alebo aj v ťažších chvíľach. Navyše, dala mi dvoch skvelých synov, ktorí sú perfektní, a najmä aktívni. Za toto všetko jej ďakujem. Život športovca a herečky je hlavne časovo náročný, ale ja vždy viem, že doma ma čakajú moje poklady.

Mladík má najväčšiu obavu z dlhodobých následkov.
Spoveď mladíka po bitke so slovenským reprezentantom: Neviem, či ešte budem cítiť tvár! Zobraziť článok

Slovenský hokejista Kristián Pospíšil v reprezentačnom drese.
Bronzový medailista z Pekingu o účasti hráčov z KHL: Tvrdá kritika! Zobraziť článok

Dvojnásobný majster sveta Julian Alaphilippe.
Šéf tímu sa pustil do vlastnej hviezdy: Je to alkoholik! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});