Plochodrážnik Vaculík oslávil víťazný hetrik v Prahe s najbližšími: Z darov som už vyrástol!

Fantastický úspech! Slovenský plochodrážnik Martin Vaculík (34) zaznamenal suverénny triumf na pretekoch v Prahe, štvrtom podujatí seriálu ...
  • 5Galéria
  • Zdroj: Mateusz Wojcik (Vaculik Racing Team)

Fantastický úspech! Slovenský plochodrážnik Martin Vaculík (34) zaznamenal suverénny triumf na pretekoch v Prahe, štvrtom podujatí seriálu MS. Na dráhe v hlavnom meste Česka, kde ho bola osobne podporiť aj manželka, herečka Kristína Turjanová (44), zvíťazil tretíkrát za sebou a pripísal si ôsmy triumf v kariére.

Fotogaléria

V rozhovore pre Nový Čas Vaculík prezradil, že cíti, ako vďaka jeho úspechom popularita plochej dráhy na Slovensku exponenciálne rastie, ale aj to, že prvoradá pre neho je hlavne pokora, a nie divoké oslavy či hmotné dary.

Prahu ste ovládli už tretíkrát za sebou. Aké sú to pocity?

Pocity sú to úžasné, vyhrať tú istú Grand Prix trikrát za sebou je naozaj niečo špecifické. Veľmi si to vážim a som za to vďačný.

V hlavnom meste ČR vás hnali za úspechom aj stovky Slovákov. Cítili ste to?

Samozrejme, že som to cítil a chcel by som sa im za to poďakovať, že merali toľké kilometre, len aby ma prišli podporiť. Zároveň by som chcel poďakovať aj českým fanúšikom, aj tí mi totiž veľmi držali palce, čo ma veľmi teší. Ďakujem aj celej svojej rodine, tímu, sponzorom a celkovo partnerom. Bez týchto ľudí by to nešlo.

Takže podpichovačky medzi Slovákmi a Čechmi neboli?

V Čechách som strávil značnú časť juniorskej kariéry. Fanúšikovia si to pamätajú. A tak, ako my fandíme Čechom, tak rovnako oni fandia potom nám.

Cítite, že popularita plochej dráhy vďaka vám na Slovensku extrémne rastie?

Áno, cítim to! Veľmi mi záleží na tom, aby sa táto disciplína rozvíjala ďalej. Aby boli noví jazdci... Môj odvážnejší sen je, aby vznikol trebárs nový klub, nová dráha či nový štadión. Aby sa plochá dráha dostala do väčšieho povedomia.

Dva dni pred pretekmi v Prahe husto pršalo, dokonca sa zrušila kvalifikácia. Ako vás to ovplyvnilo?

Usporiadatelia urobili naozaj veľmi dobrú prácu. Na také počasie boli pripravení. Dráha bola prikrytá fóliou, čiže sa vôbec nepremočila. Pred pretekmi následne pršať prestalo a diváci tak mohli byť svedkami naozaj krásnych pretekov.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk